Magazin > VIP
26 ogledov

Gibb se je veselil snidenja z mrtvim bratom

Robin Gibb FameFlynet
Tik pred smrtjo je Robin Gibb svojo prijateljico vprašal: "Moram umreti?"

"Bila sva kot ena oseba z eno dušo. Mauricea močno pogrešam in veselim se, da ga bom nekoč spet videl," je Gibb že pred časom povedal o svojem bratu dvojčku, ki je umrl leta 2003. Čas snidenja je za 62-letnika prišel prehitro. Gibb je umrl v nedeljo ob 22.46.

Smrti večkrat ušel

Gibb je še februarja verjel, da je smrti spet ušel. Bil je namreč prepričan, da je raka premagal, a na žalost ni bilo tako. Pevec je imel v življenju veliko smolo, a tudi veliko sreče. Pri 17 letih je preživel eno najhujših železniških nesreč v zgodovini Anglije, v kateri je umrlo 49 ljudi.

Leta 2010 pa je Matilda spet potrkala na njegova vrata. Med koncertom v Belgiji se je zgrudil. Odkrili so mu tumor na črevesju, pozneje pa še raka na jetrih. Sledile so operacije in kemoterapije, ki so ga fizično in duševno zaznamovale. Zvezdnik se je zavedal, da mu je smrt tesno za petami. V enem od svojih zadnjih intervjujev je povedal: "Včasih se sprašujem, ali moja družina s tragedijami – s tem mislim prezgodnjo smrt bratov in mojo bolezen – plačuje za slavo in srečo, ki smo ju bili deležni."

A Gibb se nikoli ni vdal. "Za vsako ceno želim živeti," je ponavljal svojim zdravnikom, ki so bili za razliko od njega pesimistični. Njegov pravi boj za življenje pa se je začel aprila, ko je zaradi pljučnice spet pristal v bolnišnici. Zdravljenja njegovo krhko telo ni več zdržalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.