Magazin > VIP
25 ogledov

Glavni junak knjige Anđe Marić bo njen sin

Anđa Marić Tomislav Miletic/PIXSELL
Pevka Anđa Marić je napisala knjigo, ki jo je posvetila svojemu sinu Gašperju. V novem romanu pa bo glavnega junaka poimenovala po sinu.

Anđa Marić je pred kratkim izgubila skrbništvo nad svojim sinom Gašperjem, ki ga ima z nekdanjim možem Primožem Dolničarjem. Uteho pa je očitno našla v pisanju, saj je napisala knjigo za otroke, stare od osem do 13 let. "Začela sem pisati, da bi sina navdušila za branje," je povedala na predstavitvi svoje prve knjige z naslovom Afra, ki bo izšla septembra.

"Gre za roman o deklici Đurđi, ki se v trgovini meče na tla, ker želi, da bi ji mama kupila torbico," je pojasnila pevka. "Deklico pa, ko pride domov, čaka veliko presenečenje. Ugotovila je, da se v torbici nekaj premika, in to je živa lutka Afra, ki predstavlja njeno vest. V bistvu je to knjiga o samozavesti," je še povedala pevka, ki se je na festivalu otroške knjige v Puli družila z najmlajšimi.

Sin Gašper bo glavni junak nove knjige

Čeprav je knjigo posvetila svojemu devetletnemu sinu, je on še ni prebral. Končala pa je že deveto poglavje nove knjige, ki bo, kot je napovedala, namenjena samo za dečke. "Gašper je prebral rokopis in me prosil, ali lahko glavni lik poimenujem po njem. On je moj največji kritik in svetovalec. V knjigi bo zagotovo boj z zmajem," pravi Anđa, ki še ne razmišlja, da bi opustila petje. Pravi, da piše nove pesmi, upa pa, da bo v prihodnosti živela od pisanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.