Magazin > VIP
180 ogledov

Goran Bregović v vlogi kralja

Goran Bregović Profimedia
Njegova vsestranska talentiranost ni ostala neopažena.

Goran Bregović je s svojim bogatim glasbenim ustvarjanjem pritegnil tudi znamenito založbo Universal Music Group, Decca records France, ki bo spomladi izdala njegov album. Že pred leti je Goran napisal koncert z naslovom Tri pisma iz Sarajeva in z njim takoj pritegnil pozornost. Ob tem nam je zaupal: "To je pravzaprav koncert za tri violine, napisal sem violinski koncert, ki združuje različne tehnike igranja. Notri so namreč združene različne tehnike za trojico violinistov: klasična violina po zgledu krščanske dediščine, druga je po klezmer-judovskih ritmih, tretja pa je bolj po vzhodnih ritmih in spominja na muslimansko glasbo."

Trenutno Goran sodeluje kot igralec tudi v novem filmu o romih. Zaupal nam je, zakaj se je pravzaprav odločil za sodelovanje pri snemanju tega filma "Ravno zaradi tega, ker film govori o romih, sem privolil v sodelovanje pri snemanju, drugače se za sodelovanje ne bi odločil." Že pred leti, pred snemanjem filma Karmen s srečnim koncem, se je Goran naučil romskega jezika, kasneje med evropsko turnejo pa promoviral romsko kulturo. "V filmu igram kralja romov," nam še zaupa.

Med pogovorom z njim seveda ne moremo mimo velikega koncerta skupine Bijelo Dugme, ki bo v ljubljanskih Stožicah v sredo, 28. decembra. In kaj lahko pričakujejo obiskovalci omenjenega koncerta? "Koncert bo predvsem vesel. Ponudili bomo nekakšen presek vseh veselih pesmi, kot se za ta čas spodobi."

Kje bo preživel novo leto Goran še ne ve, a nam preprosto obrazloži. "Najraje sem na odru, rad igram in zato bi rad igral tudi za novo leto, a v primeru, da ne bom igral, bi tako kot vsak preprost človek rad v miru kaj dobrega pojedel." In kaj bi si takrat zaželel na mizi? "Morda rusko solato," še v smehu doda.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.