Magazin > VIP
940 ogledov

Grace Kelly: Tega o njeni smrti zagotovo niste vedeli

grace kelly EPA
Igralka in monaška kneginja Grace Kelly je umrla dan po usodni nesreči.

Po tem, ko je nekaj dni preživela v počitniški hiši Roc Agel, se je kneginja Grace s hčerko Stephanie vračala nazaj v palačo, saj je morala 17-letnica čez dva dni spet v šolo. Na zadnjem sedežu sta imeli škatle z oblačili, zato je kneginja odklonila šoferja in sama sedla za volan.

V ostrem ovinku blizu mesteca La Turbie jo je, menda zaradi kapi, zaneslo, nakar je z avtom trčila v ograjo, nato pa je vozilo odneslo s pečine. Ko so na kraj nesreče prispeli reševalci, kneginja ni bila pri zavesti. Njeno stanje je bilo kritično. Imela je hude poškodbe glave in prsnega koša ter tudi zlom stegnenice. Dan po nesreči je prišlo do nove krvavitve v možganih. Kneginja je umrla še iste noči, ko je njen soprog, knez Rainier, sklenil, da ugasnejo aparature, ki so jo ohranjale pri življenju. Da so jo izključili z aparatov, mnogim doslej ni bilo znano.

Njen pogreb je bil štiri dni pozneje. Prišlo je 400 žalujočih, med njimi tudi Cary Grant, Nancy Reagan in princesa Diana. Stephanie se slovesa od mame tistega dne zaradi poškodb na vretencih ni mogla udeležiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.