Magazin > VIP
28 ogledov

Grd napad na vojvodinjo Kate

Kate Middleton FameFlynet
Pisateljica Hilary Mantel o cambriški vojvodinji nima najlepšega mnenja.

Mantelova spada med britansko pisateljsko elito, zato so njene izjave o ženi princa Williama, vojvodinji Kate, vsi takoj povzeli. Označila jo je za "strojno izdelano princeso po naročilu komiteja", brez dlake na jeziku pa je dodala, da je "lutka brez osebnosti", ki ima "plastični nasmeh, definirajo pa jo le obleke, ki jih nosi". Šestdesetletna pisateljica je Kate primerjala z zgodovinsko junakinjo Anne Boleyn in princeso Diano ter ob tem dejala, da imata obe več osebnosti kot ona. Šla je še dlje in zapisala, da je bila Kate nekoč "punčka, na katero so obešali različne cunje" – s čimer se je bržkone obregnila ob modno revijo, na kateri je princ William prvič opazil Kate, ko se je sprehodila po modni brvi –, in zdaj je ženska, katere edini namen in cilj v življenju je rojevati otroke.

Pisateljica in kritičarka je spregovorila tudi o Katinem portretu, ki ga je nedavno predstavil slikar Paul Emsley: "Njene oči so mrtve, njen nasmeh pa je nesproščen in svetu sporoča, naj odj**e."

Po Hilaryjinem blatenju je Kate v bran stopila Ingrid Seward, glavna in odgovorna urednica revije Majesty, in povedala, da je Mantelova skrajno nepravična. Spomnila jo je, da je bila tudi Diana sprva videti pusta in brezizrazna ter da je svet pozneje izvedel za njen težaven zakon in da je šele takrat njena osebnost začela prihajati do izraza. "Morda bo tudi za Kate prišel čas, ko bo pokazala malce več," je dejala.

Komentarjev 1
  • Pepe007 12:37 19.februar 2013.

    Ženska - ženski volk...