Magazin > VIP
58 ogledov

Grofica Sophie: Imate prelepo deželo

Praznovanje rojstnega dne kraljice Elizabete II
1/11
Saša Despot
Včerajšnjega praznovanja rojstnega dne kraljice Elizabete II. na vrtu Vile Podrožnik sta se udeležila tudi princ Edward in njegova soproga Sophie.

"Imate prelepo deželo in prijazne ljudi," je za zurnal24.si povedala grofica Wesseška, ki se je z možem princem Edwardom včeraj udeležila praznovanja rojstnega dne kraljice Elizabete II in razrezala prvi kos torte velikanke. Vrtno zabavo, polno gospodarstvenikov, politikov, veleposlanikov in znanih Slovencev, je v Vili Podrožnik gostil britanski veleposlanik Andrew Page.

Slovenci pogrešamo zgled

Kraljevo vzdušje, ki je v zraku vladalo včeraj, pa je nekaj, kar mnogo znanih Slovencev pogreša. "Na tak dan je škoda, da modrokrvnikov v Sloveniji nimamo. Bilo bi super, če bi imeli kraljevino, saj ravno oni držijo nek visok standard obnašanja, ki v Sloveniji manjka, saj smo eni kmetje. Biti modre krvi ni zabavno, saj te spremljajo na vsakem koraku in se resnično moraš znati obnašati, zato da je ljudi sram, ko te gledajo, ker oni to niso. Mi pa nimamo nobenega, ki bi nam bil za zgled in zaradi katerega bi nas bilo sram, da se obnašano, tako kot se obnašamo,"  je mnenja režiser Mitja Okorn.

"Kraljevina je pomirjujoč faktor"

Pravi zgled v Sloveniji pogreša tudi mojstrica komuniciranja in nekdanja novinarka Marta Kos: "Zdi se mi zanimivo, koliko Britancem krona še vedno pomeni, za nas je to nekaj tako impozantnega, ker tega nismo navajeni, zato je super, da tudi taki ljudje pridejo v Slovenijo. Pri nas ne pogrešam kronanih glav, bolj vzore in ideale, nekoga, ki bi mu resnično verjeli. To je v zadnjih letih precej izginilo." Podobnega mnenja je tudi modna poznavalka Jožica Brodarič, ki včerajšnjih oprav ni želela komentirati, je pa povedala, da so takšni visoki obiski vsekakor dobrodošli: "Mislim, da je za Slovenijo to zelo dobrodošlo, vsak takšen gost nam dvigne ugled. Pravijo, da je v državah, kjer imajo kraljevino, to pomirjujoč faktor med oblastjo in ljudmi. Morda bi v teh kriznih časih potrebovali neko tako osebo oz. družino, ki bi državi dajala stabilnost."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.