Magazin > VIP
3031 ogledov

Guccijeva vdova o tem, zakaj ni sama umorila moža: "Slabo vidim"

Patrizia Reggiani Profimedia
Guccijeva nekdanja žena o razlogih za umor.

Patrizia Reggiani | Avtor: Profimedia Profimedia
V Italiji snemajo film House of Gucci, ki bo govoril o umoru Maurizia Guccija. Igra ga Adam Driver, njegovo nekdanjo ženo Patrizio Reggiani, ki je naročila njegov umor, pa Lady Gaga. Film naj bi v kinematografe prišel novembra.

Patrizia, ki ji pravijo tudi 'črna vdova', si bo film zagotovo ogledala. Pred kratkim je javno pokritizirala Lady Gaga, ker je pred snemanjem ni obiskala in z njo opravila pogovora. 

Prepričani smo, da bi Lady Gaga izvedela marsikaj zanimivega iz življenja Guccijeve vdove, ki je prišla iz bogate družine in se omožila v še bogatejšo. Njen soprog Maurizio je bil vnuk ustanovitelja blagovne znamke Gucci. V 12-letnem zakonu sta se jima rodili dve hčerki.

Nekega dne je Gucci ženi rekel, da mora na poslovno potovanje. Nikoli se ni vrnil. Takrat je Patrizio že nekaj let varal z notranjo oblikovalko Paolo Franchi, zaradi katere je zapustil družino. Deset let po koncu zveze je Reggianijeva najela poklicnega morilca. Dve leti pred umorom je Maurizio namreč moral prodati družinsko podjetje, ki je zaradi njegovih slabih odločitev pristalo v rdečih številkah. To mu je nekdanja žena najbolj zamerila. "Nanj sem bila jezna iz več razlogov, najbolj pa zato, ker je izgubil družinsko podjetje. Neumnost,“ je leta 2016 povedala časniku The Guardian, letos pa je o umoru spregovorila še za italijanski časopis Corriere della Sera. "Nikoli ga nisem sovražila, bila sem jezna nanj," je povedala o razlogih.

Zaradi pomanjkanja dokazov so jo aretirali šele dve leti po Guccijevi smrti. Za umor je bila obsojena na 29 let zapora, po 18 letih so jo izpustili. Kazen se ji je zdela poštena, zločina pa kljub temu ne obžaluje.

Ko so jo leta 2016 novinarji pričakali pred stavbo njenega novega delodajalca, podjetja Bozart, in jo vprašali, zakaj moža ni kar sama ustrelila, jim je odgovorila: "Slabo vidim, nisem želela zgrešiti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.