Magazin > VIP
69 ogledov

Gušti kritičen do radijskih postaj

Utrinek s spota za skladbo Igra. Gušti je do zdaj posnel že dva videospota, sept Žurnal24 main
Gušti, ki se je pred leti podal na samostojno pot, je izjemno kritičen do naših komercialnih radijskih postaj. Predvsem jim zameri preveliko podrejanje poslušalcem.

Miha Guštin - Gušti, ki pripravlja gradivo za tretji samostojni album (ta bo predvidoma izšel letos jeseni), javnosti pa ga bo prvič v živo predstavil 8. aprila na koncertu v sklopu festivala Orto fest v ljubljanskem klubu Orto bar, je izjemno kritičen do naših komercialnih radijskih postaj.

"Preveč blebetajo, preveč je reklam in premalo hrabrosti v sami glasbi. Noben radio več ne ustvarja scene. Včasih so bili glasbeni uredniki tisti, ki so izobraževali ljudi, zdaj pa ljudje izobražujejo radie. In to me blazno moti. Da se radii podrejajo okusu publike. Nekoč je bil radio poslušan, ker je vzgajal ljudi, danes pa je ravno obratno. Apeliram na vse radie, da se končno najde nekdo, ki bo hraber in bo podprl dobro glasbo. Predvsem bi morali poslušati sebe, kaj bi oni radi, ne pa, kaj bi rada publika. To je vse, kar želim. Če imajo koncept slabe glasbe, naj vrtijo slabo glasbo, če imajo koncept narodne glasbe, naj vrtijo narodno glasbo, če imajo koncept urbane glasbe, naj vrtijo urbano glasbo, zdaj pa vrtijo vse, samo zato, da bodo všeč ljudem, in to ni v redu," pravi Gušti, ki zaradi vsega tega radia sploh ne posluša več.

Zato pa več časa posveča svojim projektom. Kako zvenijo, se lahko na lastna ušesa prepričate že ta petek, ko bo Gušti v sodelovanju s pevko Emo Gagro predstavil tako stare kot tudi najnovejše skladbe, ki so nastale pod taktirko producenta Zmaga Šmona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.