Magazin > VIP
1765 ogledov

Gušti presenečen, kako so za Evrosong izbrali njegovega sina

Joker Out Adrijan Pregelj/ RTV
Bo letošnji način izbora prinesel Sloveniji boljši rezultat od lanskoletnega?

Marsikoga je pred kratkim presenetil način izbora slovenskega predstavnika na Evroviziji v prihodnjem letu. RTV Slovenija je letos namreč sprejela odločitev, da možnosti za glasovanje pri izboru slovenskega predstavnika na tem glasbenem dogodku gledalkam in gledalcem letos ne bo dala. V preteklosti smo bili namreč vajeni, da se preko Eme izvajalci predstavijo, nato pa se preko glasovanja odloči, kdo nas bo zastopal na Evroviziji. No, tokrat temu ni tako in RTV Slovenija je odločila, da nas bo na Eurosongu 2023, ki bo v Liverpoolu, zastopala skupina Joker Out. V njihovi zasedbi pa je tudi sin uveljavljenega in priznanega slovenskega glasbenika Guštija, Kris Guštin. Zanimalo nas je, kaj o vsem skupaj meni Gušti in kako on gleda na tovrstno odločitev RTV Slovenija.

Za zurnal24.si je povedal: "Vse skupaj me je pozitivno presenetilo, tako način izbora kot seveda tudi to, da nas bo v Liverpoolu na Eurosongu zastopala skupina Joker Out. Meni se način izbora ne zdi sporen, zdi se mi prav, da odloči stroka. Način, ko so ljudje glasovali, se je malo izrodil. Prav se mi zdi, da tako kot pri nogometu, ko selektor izbere reprezentanco, ki bo igrala, izbere tudi tukaj stroka. Letos je bila selektor RTV Slovenija in to se mi zdi pravilno."

Na koncu nam je še zaupal, da se je Kris na odločitev RTV slovenija odzval zelo pozitivno in ob prihodu domov rekel: "A veš, da so nas kar direktno izbrali."

Komentarjev 1
  • PaPajapopi 08:18 26.december 2022.

    Tisto kar je dobro za nas, ni nujno dobro za tujino. Spet bomo izviseli.