Magazin > VIP
28 ogledov

Gwyneth ujezila mame po svetu

Gwyneth Paltrow Reuters
Potem ko je Gwyneth Paltrow v intervjuju povedala, da je vsakodnevno pisarniško delo veliko lažje usklajevati z materinstvom kot z dolgimi snemalnimi dnevi, je ujezila malo morje mamic.

Ena od njih ji je namenila dolgo pismo, v katerem s pridihom sarkazma poduči Gwyneth, da je pisarniško delo pravi mačji kašelj, plača navadnih smrtnikov prav sanjska, jutra mamic, ki delajo v pisarnah, pa so naravnost ležerna. Njeno pismo si preberite spodaj.

Draga Gwyneth,

resnično sem uživala ob tvojih nedavnih izjavah za televizijo E! o tem, kako je pisarniško delo za starše zelo lahko v primerjavi z okoliščinami na snemanju filma. "Mislim, da je precej drugače, če delaš v pisarni, saj se držiš rutine in vse lahko postoriš zjutraj, zvečer pa greš lahko domov," si rekla. "Ko snemaš film, ti lahko rečejo: 'Pridi v Wisconsin za dva tedna' in potem delaš 14 ur na dan in ta del je precej težek. Imeti redno službo in biti mama je precej drugače kot biti na snemanju." Kot mama majhnega otroka se ne bi mogla bolj strinjati!

"Hvala bogu, da ne zaslužim milijon dolarjev z enim filmom na leto," si rečem prav vsako jutro, ko na vetrovni postaji podzemne želenice čakam svoj 45-minutni prevoz v mesto. Kadar stvari postanejo res težke, si ponavljam to dejstvo, ki je postalo že moja mantra. In vem, da se vse delovne mame strinjajo z mano.

/.../ Delamo cele dneve, da lahko plačamo hipoteko, ponoči ne spimo, zaskrbljene zaradi ideje, da lahko izgubimo službo. /.../ Kaj pa mame z osemurnimi delavniki, ki nimajo urejenega varstva, ko otrok zboli? Te ženske živijo svoje sanje, ti rečem! To me spomni na varstvo. Kot veš, Gwynnie, imeti svoje lastno osebje je lahko prava nočna mora. Dandanes je tako težko najti dobro varuško! /.../ V intervjuju si še omenila, da lahko ženske z navadno službo vse postorijo zjutraj. S tem si zadela v polno. Kot nekdo, ki dela v pisarni, ti lahko povem, da so moja jutra precej ležerna. Včasih imam čas, da spijem kavo, preden postane mrzla. Pred budilko imam časa na pretek, skočim pod prho, v obraz si vržem make up in upam, da si bom uspela obleči najlonke, preden začne moj otrok jokati. Potem se moram odločiti: ali naj se oblečem do konca ali naj poskrbim za njega, ko so moji lasje še povsem mokri? Oh, ta razvajenost.

Ko pridem utrujena iz službe, polna energije že komaj čakam, da skuham večerjo po tvojem čudovitem receptu s tvoje spletne strani. Potem grem na jogo, nekaj ur meditiram in morda opravim nekaj spletnih nakupov, pri čemer si izberem čevlje za 350 dolarjev. /.../ Torej, Gwyneth, odkrila sem skrivnost delovnih mam povsod po svetu: Življenje za pisarniško mizo je pravi balzam v primerjavi s 14-urnim delavnikom na snemanjih. Še dobro, da te službo rastejo na drevesih. Če pa jo izgubim, moram le najti novo.

Tvoja Mackenzie

Se strinjate z njo?

Komentarjev 4
  • maresem 11:50 29.marec 2014.

    Gnoj smrdljivi od presrane babe.

  • samsvojmojster 09:04 29.marec 2014.

    Sej, ko bodo računalniki popolnoma obvladali filmsko industrijo... se bo tudi tem ritim ustavil dotok denarja. Igralci so precenjeni.... k da je njihovo delo res toliko vredno!?????!

  • Mija_t 08:49 29.marec 2014.

    tako je.