Magazin > VIP
8575 ogledov

Harry in William: "Če bi se to dogajalo v 15. stoletju, bi bil eden od bratov že mrtev"

princ william, princ harry Profimedia
Nova dokumentarna serija razkriva, kako jezen je William na Harryja.

V prvem delu dokumentarne serije Harry and William: What Went Wrong? (Harry in William: Kaj je šlo narobe?) so različni poznavalci dvora komentirali odnos med princem Williamom in njegovim mlajšim bratom Harryjem.

"Imata le drug drugega,“ naj bi jima Diana večkrat položila na srce in poudarila, da si morata stati ob strani in biti najboljša prijatelja. To sta tudi bila. Njun odnos se je po Williamovi poroki s Kate še poglobil, krhati pa se je začel, ko se je družini pridružila Meghan.

Medtem ko naj bi se Charles takoj zaljubil zanjo, saj tudi on obožuje jogo in holističen pristop do zdravljenja, pa so se pri Williamu menda takoj prižgali alarmi. "Takoj je prepoznal, da ima agendo,“ je povedal eden od sogovornikov. Bratu je zato svetoval, naj nikar ne hiti z zaroko, a ga ni poslušal. Le osemnajst mesecev po prvem zmenku je padel na kolena.

Za razliko od Kate, ki prihaja iz družine, ki obožuje monarhijo, pa Meghan ni bila tako prilagodljiva. Na dvor je prišla polna elana, kar je dvorjane, ki so bili vajeni določenega reda, zmotilo. Pravijo, da Harry in njegova soproga preprosto nista mogla razumeti, da obstaja hierarhija. "In na tej lestvici ne zasedata prav visokega položaja,“ je pripomnil novinar Omid Scobie

Razčistili so tudi z govoricami, da sta se Sussexa prostovoljno odločila za selitev iz Kensingtonske palače, kjer sta živela in delala z Williamom in Kate. To ne drži. William naj bi bil besen kot ris, ko je izvedel, da je bratova žena grdo ravnala z zaposlenimi. On je bil tisti, ki je zahteval, da se preselita.

William Megxita ni pričakoval. Le 10 minut po tem, ko so elektronsko sporočilo s poslovilnim pismom prejeli vidnejši člani dvora, so zanj izvedeli mediji. Kraljica je takoj sklicala sestanek, na katerem je želela videti Charlesa, Harryja in Williama, pred sestankom pa jih je povabila na kosilo. Williama ni bilo … S tem je pokazal, da je pred brata postavil monarhijo.

Dedič in rezerva … Zgodovina je bila že večkrat priča rivalstvu med brati, pravi urednica pri Vanity Fair Katie Nicholl, ki je nato z resnim obrazom še dodala: "Če bi se to dogajalo v 15. stoletju, bi bil eden od bratov že mrtev.“
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.