Magazin > VIP
28 ogledov

Harryju zagodlo vreme

princ Harry Antarktika EPA
Dirka na Južnem tečaju, ki se je udeležuje tudi britanski princ Harry, je odpovedana. Udeleženci kljub temu nadaljujejo s hojo.

Tri ekipe, ki jo sestavljajo tudi ranjeni vojni veterani, se že osem dni bojujejo z nizkimi temperaturami in močnim vetrov. Vremenske razmere pa so sedaj tako poslabšale, da so 335-kilometrsko dirko odpovedali. "Začela se je kruta realnost,“ so odločitev za odpoved dirke na Južni tečaj razložili pri dobrodelni organizaciji Walking With The Wounded. Vodja ekspedicije pa je dodal, da so dirko prekinili, ker so ekipe zaradi nepredvidenih okoliščin na terenu izpostavljene prevelikemu stresu.

Udeleženci s hojo nadaljujejo. Na Južni tečaj, od katerega so bili včeraj oddaljeni le še 112 kilometrov, nameravajo sedaj prispeti skupaj.

Namen 335 kilometrov dolgega pohoda, v katerem so se pomerile ekipe Commonwealtha (s predstavniki Avstralije in Kanade), ZDA in Velike Britanije, je dvigniti zavedanje o ranjenih vojakih in njihovem povratku po hudih poškodbah v življenje ter zbiranje sredstev, s katerimi bodo ranjencem pomagali pri rehabilitaciji in vzpostavitvi novega življenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.