Magazin > VIP
196 ogledov

Hčerka Paula Walkerja toži Porsche

Meadow Walker Paul Walker Facebook
Meadow Walker, hči tragično preminulega igralca Paula Walkerja, toži avtomobilski koncern Porsche.

Pred skoraj dvema letoma je svet pretresla vest o smrti 40-letnega zvezdnika filmske franšize Hitri in drzni Paula Walkerja, za katerega je bila usodna vožnja s porschejem, ki ga je vozil njegov prijatelj Roger Rodas.

Zvezdnikova hči Meadow se je sedaj odločila za tožbo proti nemškemu avtomobilskemu koncernu, saj naj bi imelo vozilo, v katerem je umrl njen oče, več varnostnih napak.

Odvetnik Walkerjeve pravi, da je varnostni pas hudo poškodoval igralca. Pri obdukciji so namreč odkrili, da je imel zlomljena rebra in tudi medenico. Walker je bil v avtomobilu, ki ga je ogenj zajel šele minuto in dvajset sekund pozneje, ujet. Da ni umrl ob trku, je prav tako dokazala obdukcija, saj je vdihoval saje.

Walker ne bi zgorel, če bi bila v avtu nameščena naprava, ki bi v primeru nesreče samodejno zaprla dotok goriva, še piše v sodnih spisih, v katerih še navajajo, da v avtomobilu ni bil nameščen stabilizacijski sistem, ki bi nesrečo lahko preprečil, prav tako pa vrata niso bila dodatno utrjena. "Brez teh napak na vozilu znamke Porsche Carrera GT bi bil Paul Walker še živ. /.../  Porsche Carrera GT je nevarno vozilo, ki ne sodi na cesto,“ so še zapisali odvetniki 16-letne Meadow.

Leta 2014 je tudi Rodasova družina tožila Porsche, ki pa se je branil, da je Rodas sam zakrivil svojo smrt, saj je poznal nevarnosti in tveganja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.