Magazin > VIP
10535 ogledov

Hčerka velike Romy Schneider: Nihče razen mene ne želi pozabiti moje mame

romy schneider Profimedia
Tudi ona se je odločila za igralski poklic.

sarah biasini | Avtor: Profimedia Profimedia
Pred kratkim so posneli serijo o avstrijski cesarici Sisi. Prva, ki jo je upodobila, je bila v petdesetih igralka Romy Schneider, ena največjih zvezd svojega časa. Med drugim je veljala za veliko ljubezen Alaina Delona, njeno srce pa na koncu ni počilo od strastne ljubezni, ampak zaradi tragedije. Romy je izgubila sina, ki se je med igranjem smrtno ponesrečil. Od tega šoka si Nemka nikoli ni opomogla. Zaradi zastoja srca je umrla leta 1982. Dočakala je le 43 let.

Za seboj je pustila 4-letno hčerko Sarah Biasini, ki se je prav tako odločila za igralski poklic. 44-letno gledališko igralko ves čas primerjajo s slavno mamo, ki velja za ikono. Kot pravi Biasini, ji ni mar za mamin status. Ponosna je nanjo in na njene dosežke. Spomini nanjo pa so tudi zanjo še vedno boleči. "Nihče razen mene ne želi pozabiti moje mame. Nihče tudi ni jokal tako močno kot jaz. To je tudi razlog, da ne želim misliti nanjo. Spravlja me v jok,“ je izjavila Sarah, ki je pred kratkim napisala knjigo Die Schönheit des Himmels (Lepota nebes, op. avt.), v kateri med drugim odgovarja na vprašanje, kako žalovati za mamo, ki jo je ljubil ves svet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.