Magazin > VIP
5 ogledov

Hefner prodaja svoj imperij

Hefner prodaja svoj imperij, vendar naj bi zajčice ostale pri njem. Žurnal24 main
Hugh Hefner, lastnik najbolj brane moške revije na svetu, se je odločil prodati legendarno podjetje. V to ga je prisilila recesija, saj je prodaja Playboya v zadnjih letih močno upadla.

Nov, neuraden lastnik Playboya naj bi postalo podjetje Virgin, ki je v lasti Richarda Bransona. Ta upravlja že več kot 360 največjih podjetij, zdaj pa bo, kot kaže, Playboy postal eden izmed njih. Če se bo Richard res odločil za nakup najbolj priljubljene ameriške revije, bo zanjo moral odšteti vrtoglavih 300 milijonov ameriških dolarjev.

Hefner sinonim za Playboy
Playboy Enterprises je Hugh Hefner ustanovil leta 1953, a vse od pojave interneta njegova prodaja strmo pada. Hefner je ustvaril eno izmed največjih blagovnih znamk v svetu, zajčja ušesa, ki jih nosijo njegove zajčice, pa so postala ikona. "Vsi pravijo, da ga nikoli ne bo zapustil, da ga bo vzel s seboj v grob," so zapisali v newyorškem Postu.

A tudi nesmrtnemu Playboyu recesija ni prizanesla, saj so morali v zadnjih mesecih zaradi zniževanja stroškov odpustiti kar četrtino zaposlenih. V prvih treh mesecih letos so imeli skoraj 14 milijonov dolarjev izgube. 83-letni Hefner, ki ima v lasti 70 odstotkov podjetja, je pred kratkim povedal, da najbolj obžaluje dejstvo, da je Playboy spremenil v javno podjetje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.