Magazin > VIP
3553 ogledov

Helena Blagne: "V zakonu sem vztrajala zaradi sina"

Helena Blagne
1/8
Anže Petkovšek
Oba odvetnika želela izključiti javnost.

Na ljubljanskem sodišču sta se soočila Helena Blagne in Mitja Zaman. Zaman po ločitvi namreč toži slovensko pevko in njunega sina Kristijana za 150 tisoč evrov. "Nikoli nisem trdil, da sem jaz vse prinesel (v zakon, op. a.), trdim, da je polovico mojega,“ je po zadnji obravnavi povedal Zaman, ki se je branil, da je bilo med ločitvijo s prvo ženo Olgo 'veliko krvi' in dodal, da je prav zato vse svoje imetje, stanovanja in lokale, pisal na Blagnetovo. Takrat se Helena Blagne obravnave zaradi bolezni ni udeležila.

Danes pa je na sodišče prišla, odeta v črnino, v družbi svojega odvetnika Davida Sluge, Zaman pa v družbi odvetnika Zorana Korenčana. Oba odvetnika, tako Mitjev kot Helenin, sta želela izključiti javnost z obravnave, saj naj bi govorili o zasebnih stvareh. Zamanov odvetnik se je sicer začudil, zakaj si tega želi tudi pevka, saj je, po njegovem mnenju, prav oba tista, ki te stvari razčiščuje pred novinarji. "Naj vse slišijo, ker goljufate in lažete!“ je Korenčanu odvrnil pevkin odvetnik Sluga. Sodnica pa jih je skušala pomiriti z besedami: "Nobene potrebe ni po tem cirkusu," in zavrnila izključitev javnosti.

Zaslišanje Helene Blagne

Obravnava je minila v znamenju prerekanj in medsebojnih obtoževanj o zaslužkih. Zaman trdi, da je med letoma 2002 in 2005 zaslužil 470 tisoč evrov. "Ta sredstva je vložil v premoženje, ki ga zdaj uživa le toženka,“ je zatrdil njegov odvetnik, med tem ko je slovenska diva zatrdila, da je bil v tem času njen bivši mož brezposeln. Priznala je, da je Zaman pred mediji zagovarjala in da ji je bilo sedmi sili nerodno priznati, da je brezposeln. Dodala je, da je Zaman preko njenega fonda plačeval preživnino in darila za hčerki iz prvega zakona: "Ko sem zaprla finančno konstrukcijo, se je to končalo." Povedala je. da je v zakonu vztrajala le zaradi otroka: "Zaradi otroka, zaradi najinega sina. ves čas je obljubljal, da bo zaslužil. Delal je 1000 poslov, rezultatov pa nikakršnih. Vmes sem že razmišljala o ločitvi. Tudi same sebe ne razumem." Ko jo je sodnica vprašala, ali je bil Zaman vsaj dobra družba. "Dokler je bil finančni dotok odprt, ja, potem pa se je odnos do mene in otroka spremenil. Žal mi je, da moram o tem govoriti, ker bo zdaj sin to lahko bral."

Povedala je, da sta leta 2012 sklenila notarski sporazum, na podlagi katerega je bilo njuno imetje razdeljeno: "Zakaj ta postopek? Zame je zgodba končana. Premoženje sem razdelila. Notarski zapis je verodostojna listina."

Blagnetova sicer trdi, da je kredit za hišo v višini 300 tisoč mark vzela ona in ne njen nekdanji mož. Kredit je odplačala z denarjem, ki ga je dobila s prodajo zemljišča ob hiši. Pevka zavrača, da je navedla napačno kupnino. Ta po njenih besedah znaša 300 tisoč evrov, kot piše v pogodbi. Dodala je, da Zaman nikoli ni odplačal posojila v višini 150 tisoč evrov, ki ga je kasneje vzela za drago pohištvo. Zaman je po njenih besedah takrat obljubil, da bo to posojilo poravnal on, a ga po njenih besedah ni. Tedanjemu možu je celo posodila 50 ali 60 tisočakov, ki pa jih ni nikoli več videla.

Helena Blagne sicer sodišču ni predložila dokazov o zaslužku, a odvetnik Helene Blagne David Sluga je bil jasen: "Bil je le strošek za skupnost."

Glede domnevnih dragih daril, ki naj bi jih dobivala od moža, pa je Blagnetova izjavila, da je denar za krzneni plašč šel z njenega računa, dragih potovanj pa ni bilo. Če so potovali, so potovali v sklopu njenih turnej v tujini.

Zaman je želel, da bi ga zaslišali še enkrat, saj se želi odzvati na laži, za katere je danes prvič slišal in da bo naslednjič pripeljal priče. Helenin odvetnik je temu nasprotoval. Zamanov odvetnik pa je povedal: "Če tožnik denarja ne bi vlagal v družino in nepremičnine, bi imel denar. Tako pa ga nima."

Komentarjev 6
  • rogixl 09:59 18.junij 2017.

    Višek primitivizma - obojestransko.

  • romy 08:50 16.junij 2017.

    shujšala je precej,nekaj ji zelo paše,česar prej ni imela pogosto,hi hi...dobra milfa..

  • McClain 21:19 15.junij 2017.

    pa tako sanjska poroka da je cela Slovenija jokala od sreče, zdaj pa tak drek iz vsega skup