Magazin > VIP
24 ogledov

Henrik psu ne daje dovolj ljubezni?

Kraljevi par s psičkama Evito in Celimmene. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Jazbečarka danskega princa Henrika ima novo najljubšo jed – meča kraljevih stražarjev.

Dvanajstletna Evita je v zadnjih dveh letih v nogo ugriznila že tri stražarje. Danski princ Henrik se je žrtvam sicer kraljevo opravičil in jim poklonil tudi šest steklenic vina, ki ga je sam predelal, a javnosti to ni dovolj. Ta zdaj zahteva, da se psičko uspava. "Tudi sam sem velik ljubitelj jazbečarjev. Henrik se mora sprijazniti z dejstvom, da za lastnika psa ni primeren," je za danski časnik Ekstra Bladet povedal turistični vodnik Stig Elling in dodal, da je prepričan, da Evita od svojega gospodarja ne prejema dovolj ljubezni. Podobnega mišljenja je tudi lastnik psa Jim Lyngvild. "Če bi moj pes nekoga ugriznil, bi ga dal uspavati. Henrik se glede tega vede zelo arogantno."

Princ pa se za kritike ne zmeni. Že lansko poletje je jasno povedal, da psa ne bo dal uspavati. V to ga tudi država ne more prisiliti. "Za kraljevi dvor pač veljajo drugačna pravila," je takrat razložila pravnica Helle Just.

Kako globoka je naklonjenost moža kraljice Margrethe do rjavih kužkov, priča tudi pesem A mon teckel (Mojemu jazbečarju), ki jo je Henrik napisal že pred časom. "Tvoj kožuh ljubim božati. Ti prijazni, ti posebni pes. Tudi udarce imaš rad. Ponosen kot papež sprejemaš grajo, kot da bi bila miloščina," je med drugim zapisal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.