Magazin > VIP
12 ogledov

Hip hop vinske gorice

Žurnal24 main
Raper bo s serijo tedenskih videoblogov iz Ljutomersko-ormoških goric dvigoval ugled vinu.

Po zavitih goriških cestah smo se v četrtek pricijazili do zidanice Malek, kjer so nas s kozarčkom rujnega pričakali vinogradniki, hip hop glasbenik Trkaj in njegova ekipa. V Ljutomersko-ormoških goricah snemajo serijo videoblogov.

Ljubiteljski sommelier
Njihov namen je v sodelovanju s podjetjem Jeruzalem Ormož dvigniti kulturo pitja vina, predstaviti različne segmente te pijače in okoliš. "Mladim želimo sporočiti, da v steklenici ni cenen izdelek, temveč najmanj eno leto dela v vinogradih, vinski kleti in še kje drugje," je razložil direktor podjetja Silvo Žižek. Izobražuje se tudi Trkaj, ki pravi, da želi postati ljubiteljski sommelier. "Prej sem mislil, da grozdje vržemo v koš, ga malo potacamo, stisnemo in ven pride vino."

Freestyle degustiranje
Prispevki temeljijo na improvizaciji, čeprav so predhodno določili program snemanja. Spontani niso le Trkajevi freestyle raperski vložki – tudi nastopajoči in okoliščine so odvisni od trenutka. V kleti zidanice Malek smo mu dajali takt z udarjanjem po sodih, nakar se je glasbenik navdušil nad prihajajočo nevihto in odrapal eno na to temo. Ko pa mu je v enem od vinotočev družbo delala vinska kraljica, se je v begu pred dežjem v prostor vsula skupina Angležev, ki so postali zvezde posnetka.

Na Trkajevem blogu bodo objavljeni tudi posnetki z natečaja Rimaj z mano, v katerem bodo udeleženci ob kozarčku povedali modro misel in nato uživali v vinu. Akcija se bo končala s koncertom na martinovo. "Idealno bi se mi zdelo, če bi ga priredili v Ljubljani, potem pa bi vse spakirali, prišli sem in zažurali do konca," je dejal glasbenik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.