Magazin > VIP
99 ogledov

Hitov 18. rojstni dan

Aleš Klinar, Anja Rupel
1/12
Žurnal24 main
Radio Hit, ki se ponaša s titulo 1. komercialnega radia pri nas, je včeraj dočakal svojo polnoletnost.

V ljubljanski Cvetličarni so moderatorji radia Hit razen Roberta Pečnika – Peča, ki je moral dan prej na nujno operacijo, ki je ni bilo mogoče prestaviti, nas je pa pozdravil v videoposnetku, povabljence, med katerimi je bilo veliko glasbenikov, ki so tako ali drugače zaznamovali zadnjih 18 let, popeljali skozi večer, poln spominov.

Na odru so se ob spremljavi Purič banda zvrstili najbolj zaželeni slovenski izvajalci in njihove skladbe med leti 1993 in letom 2010 z izjemo Siddharte, ki se trenutno mudi v Los Angelesu, kjer fantje snemajo novo ploščo (pesem Samo edini je zapela Maja Keuc) in Magnifica, ki ga je na odru nadomestil kar Miha Orešnik. Big foot mamovci so prišli samo po kipec hitov hit hitov, ki so ga radijci poklonili vsakemu od nastopajočih, saj skladbe Pomlad niso želeli izvesti brez Lojzeta Slaka, ki se dogodka zaradi zdravstvenih težav ni mogel udeležiti. Za presenečenje večera pa so poskrbeli Čuki, saj so komad Komar zapeli skupaj z nekdanjim pevcem Markom Vozljem. To se je zgodilo prvič odkar se je slednji pred petimi leti odločil za samostojno pot.

Cole Moretti, ki je večer odprl s skladbo Tih deževen dan, nam je povedal, da Radio Hit posluša že od vsega začetka. "Leta 1993, ko je radio začel s predvajanjem, smo ga poslušali vsi, saj česa takšnega do takrat pri nas še ni bilo. Bil je malo balkanski, malo nebalkanski, malo moderen, malo zastarel, tako da se je za vsakogar našlo nekaj. Najbolj mi je pri njem všeč ta pristnost, kontakt z ljudmi in to, da je veliko heca. Verjamem pa, da so marsikomu od poslušalcev všeč tudi nagradne igre. Radiu ob temu jubileju želim vsaj še petnajst polnoletnih let."

Idejni vodja, lastnik in direktor radia Hit Stane Cencelj , ki je za svoj trud in pogum ravno tako dobil kipec hitov hit hitov, pa je za naš portal povedal naslednje: "18 let je več kot je star moj najmlajši sin. To je kar dolga doba. Veseli me, da smo izpeljali tako kot smo. Kar se tiče mene osebno, pa je bilo to mojih najlepših, najbolj razburljivih in najbolj zabavnih 18 let. Se že veselim naslednjih 18 let,« nam je dejal Cencelj, ki mu je v vsem tem obdobju v spominu najbolj ostala zabava." In te ta večer zares ni manjkalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.