Magazin > VIP
65 ogledov

"Hoffman ni kupoval poceni heroina"

Philip Seymour Hoffman
1/12
FameFlynet
Na dan prihajajo nove podrobnosti o smrti igralca Philipa Seymourja Hoffmana. Za heroin je zapravljal na tisoče dolarjev, nekaj dni pred smrtjo pa je bil videti odsoten.

Igralec Philip Seymour Hoffman je včeraj umrl na svojem domu v New Yorku. Natančen vzrok smrti bo znan po obdukciji, po prvih predvidevanjih pa je umrl zaradi predoziranja z drogami.

Po navedbah spletne strani Showbizspy je igralec na mesec zapravil 10 tisoč dolarjev za heroin, jemal pa je tudi zdravilo oxycontin. Medtem ko so njegovi oboževalci ob smrti šokirani, pa smrt njegove prijatelje ni presenetila.

"Živel je na robu," je povedal vir. "Rad si je vbrizgaval heroin, vsak dan pa ga je tudi njuhal. Zelo pa je bil odvisen tudi od oxycontina. Prejšnji teden je kupil pet svežnjev droge," je povedal vir. En sveženj vsebuje deset vrečk heroina. "Heroin velja za poceni drogo, vendar Hoff ni kupoval poceni droge," je še povedal vir.

Užival zelo močen heroin

Po poročanju TMZ so igralca našli v kopalnici. Na sebi je imel boksarice, v levi roki pa iglo. Po navedbah policije so ob njem našli deset kuvert; v dveh je bil heroin, preostale pa naj bi bile prazne. Na eni izmed kuvert je bil napis Ace of Spades (Pikov as), na drugi je bil simbol srca – tovrstne simbole in besede pogosto označujejo ljudje, ki izdelujejo heroin. Viri za New York Post so povedali, da gre za vrsto heroina, ki je na newyorških ulicah ni več od leta 2008, je pa zelo močna.

Ni prišel po otroke

Hoffman bi moral v nedeljo ob devetih zjutraj pobrati otroke na domu prijateljev, vendar se ni pojavil, kar je bilo zanj izjemno nenavadno. Njegov prijatelj David Bar Katz je bil v skrbeh in je šel pogledat v njegovo stanovanje, kjer ga je našel samega.

Hoffman je za seboj pustil žalujočo družino – ženo Mimi O'Donnell in tri otroke Cooperja, Tallulah in Willo. "Izguba našega Phila nas je globoko prizadela. Cenimo ljubezen in podporo, ki nam ju izkazujete. To je tragična in nepričakovana izguba in prosimo vas, da spoštujete našo zasebnost. Obdržite Phila v mislih in molitvah," se je glasilo sporočilo žalujoče družine.

"Mimi je neutolažljiva. Imel je svoje težave, vendar je mislila, da je, potem ko je šel pred kratkim na odvajanje, na poti do okrevanja. Za njo so bili težki dnevi, potem ko se je pojavila šala, da je Philip umrl. Zaradi njunih otrok bo morala ostati močna," je povedal vir. Mimi in Phillip sta se lansko jesen razšla.

Že nekaj časa je bil odsoten

Dva tedna pred smrtjo pa igralec ni bil videti najbolje. Na festivalu Sundance, kjer je promoviral svoja nova filma A Most Wanted Man in God's Pocket, je bil videti precej utrujen, imel je podočnjake in bled obraz, zavračal pa je intervjuje.

Tik pred koncem snemanja

Oskarjevec je pred smrtjo snemal drugi del filma The Hunger Games, Mockingjay: Part 2, pred njim pa je bilo po navedbah Usmagazine.com le še teden snemanja. Studio Lionsgate je ob njegovi smrti sporočil naslednje: "Philip Seymour Hoffman je bil edinstvenega talenta in eden izmed najbolj nadarjenih igralcev naše generacije. Zelo smo počaščeni, da je bil del družine Igre lakote. Izguba v njegovih najboljših letih je tragedija; njegovi družini izrekamo sožalje."

Po dolgoletni treznosti se je znova vdal

Kot je znano, se je Hoffman na začetku svoje igralske kariere spopadal z odvisnostjo od alkohola in drog. Odvajanje je bilo uspešno, saj je bil trezen in ni jemal drog dolgih 23 let. V odvisnost je spet zapadel predlani, leto kasneje pa je šel na zdravljenje zaradi jemanja heroina.

Leta 2006 je javno priznal, da je skoraj podlegel drogam, ko je diplomiral, vendar je okreval. "Bilo je vsega (droge in alkohol), ja. Vse sem imel na dosegu …, vse mi je bilo všeč,“ je povedal takrat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.