Magazin > VIP
39 ogledov

Hoteli 20 milijard, dobili ne bodo nič

Katherine Jackson Reuters
Promotor koncertov AEG ni kriv za smrt Michaela Jacksona.

Družina pokojnega kralja popa Michaela Jacksona je organizatorja koncertov AEG tožila za 20 milijard dolarjev. Ta naj bi bil namreč po njenem mnenju kriv za prezgodnjo glasbenikovo smrt, ker je najel zdravnika Conrada Murrayja, ki je zvezdniku predpisal zanj usodno zdravilo propofol.

"Pričakovali smo najmanj dve milijardi,“ je povedal vir blizu družini Jackson, ki zdaj ne bo dobila niti centa. Sodišče je namreč odločilo, da AEG ne gre kriviti za pevčevo smrt. "Odločili smo, da je imel Murray dobro izobrazbo in da je bil kvalificiran zdravnik. To ne pomeni, da je ravnal etično, a to v tem primeru ni bilo pod vprašajem,“ je dejal član porote. Sodišče je tako menilo, da AEG ni ravnal malomarno, ko je za Jacksona najel Murrayja.

"Katherine (Michaelova mama, op. a.) je hotela denar, ker ni tako premožna, kot ljudje mislijo. Do Jacksonove dediščine so upravičeni le njegovi trije otroci. Michaelovi bratje v primeru njene smrti ne bodo dobili nič," je še izdal vir.

"Murray ni bil nekompetentna pošast. Bil je prisiljen ubogati svojega slavnega pacienta. Porota je ugotovila, da je Jackson za svojo smrt kriv sam,“ pa je povedal odvetnik David Wohl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.