Magazin > VIP
93 ogledov

Hrvatič nezakonito zaprl cesto

Rajko Hrvatič poroka Saša Despot
Rajko Hrvatič in njegova Daša sta si konec septembra izmenjala poročne zaobljube na gradu Mokrice. Zaljubljenca sta želela, da bi veselemu dogodku prisostvovali le izbrani povabljenci, vendar pa za zagotovitev tega nista ubrala zakonitega načina.

Poroki primorskega podjetnika Rajka Hrvatiča in njegove srčne izbranke Daše Podržaj 24. septembra na gradu Mokrice so smeli prisostvovati le izbrani povabljenci. Nezaželenim gostom sta dostop do gradu namreč preprečevala dva varnostnika, ki sta na cesti nedaleč od gradu preverjala voznike, ali so na seznamu povabljenih. Na njem med drugim ni bilo tudi Žurnalovega fotografa, ki ga zaradi tega niso spustili naprej. Ali je dovoljeno zaustavljanje in preverjanje voznikov na lokalni, torej javni cesti, se je prvi vprašal portal slo-kronika.si. Je, a le z dovoljenjem.

Dovoljenje za popolno ali delno zaporo ceste, v tem primeru lokalne ceste, ki povezuje državno cesto z gradom Mokrice, bi bilo treba pridobiti na Oddelku za gospodarske javne službe in gospodarske zadeve občine Brežice. Vendar občina ni izdala nobenega dovoljenja, saj v zvezi z omenjeno poroko ni nihče zaprosil zanj, so nam povedali. "Vsako cesto je mogoče zapreti zaradi utemeljenih razlogov. Seveda je potrebno za to pridobiti ustrezno dovoljenje lastnika oziroma upravljalca, za kar pa se zahteva elaborat zapore ceste, ki vsebuje tudi način poteka prometa ob predvideni zapori (obvozi, enosmerni izmenični promet ali drugo)," so za Žurnal24 še pojasnili. Tudi s Policijske uprave Novo mesto so nam povedali, da "policija ni bila obveščena o nikakršnem oviranju prometa".

Organizatorji: "Ceste nismo zaprli"
Medtem pa organizatorji poroke iz agencije AVI zanikajo, da bi postavili zaporo ceste, in menijo, da so naredili vse po predpisih. "Nismo zaprli ceste. Res je, da so varnostniki preverjali, kdo je povabljen in kdo ne, vendar so tiste, ki so želeli na grad Mokrice, spustili naprej. Ko pa so prišli na posestvo Mokrice, so jih prosili, če si lahko grad ogledajo kdaj drugič, saj so bile Mokrice takrat zakupljene," je povedala Katja Mlakar iz agencije ter dodala: "Na gradu so nas opozorili, da je to občinska cesta, zato smo jim dali takšna navodila."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.