Magazin > VIP
2287 ogledov

Igralka iz serij Reka ljubezni in Usodno vino za las ušla smrti

Teja Glažar POP TV
Po diagnozi težke bolezni je letos doživela še niz zdravstvenih težav.

30. januarja je praznovala svoj rojstni dan, a prepričana je bila, da ga ne bo dočakala. Ko so Mateji "Teji" Glažar med snemanjem 3. sezone serije Reka ljubezni diagnosticirali bolezen, se ji je čas za trenutek ustavil, nato pa je sledil šok in onemelost. Za zurnal24.si je razkrila, kaj se je takrat dogajalo in kakšno je njeno zdravstveno stanje danes.

"Že med snemanjem 3. sezone nanizanke Reka ljubezni se nisem počutila dobro in sem imela modre madeže na rokah. Mislila sem, da so zaradi mraza, saj je bil zimski čas. Malo pred prvim majem me je prišel iskat pomočnik producenta, ki me je vprašal, zakaj imam tako modre roke. Dejal je, da je njegova teta zdravnica ter da tako modre roke ne obetajo nič dobrega. Kasneje me je ta zdravnica napotila na urgenco, kjer so ugotovili, da je prišlo do odpovedi ledvic ter da imam tudi močno povišan krvni tlak. Tlak je bil preko 200! Ko so mi postavili diagnozo, da imam usodno obliko raka, plazmocitoma, sem bila seveda šokirana in kasneje kar nekako onemela. Prognoza je bila zelo slaba. Producentom serije sprva nisem upala niti povedati za bolezen, saj sem želela, da bi lahko vsaj 3. sezono posneli do konca."

Priljubljena igralka si je po obravnavi v UKC Ljubljana želela le še to, da bi se lahko vrnila v Novo Gorico in zdravljenje nadaljevala doma, saj je pogrešala svoje muce. "Po premestitvi v Šempetrsko bolnišnico so ugotovili, da vsi izvidi kažejo na krvnega raka, a so mi za dokončno potrditev odvzeli še kostni mozeg. Vse skupaj je trajalo nekako tri mesece in tisti čas je bil resnično težak. Počitnice so bile uničene, premišljevala sem o smrti, začela zbirati dokumente ...," se spominja gospa Teja. A na koncu se je vse izteklo pozitivno, saj so izvidi pokazali, da vendarle ni šlo za raka.

Po vseh zdravstvenih težavah pred 6 leti je v začetku letošnjega leta kazalo, da igralka letos svojega rojstnega dne ne bo dočakala, saj so jo 7. januarja z rešilnim avtomobilom odpeljali v bolnišnico, njeno stanje pa je bilo kritično. "Zbolela sem za covidom, nato doživela še dva infarkta ter zatem še sepso. Povedali so mi, da so me praktično obudili od mrtvih," nam pove in z veseljem doda, da je 30. januarja vendarle lahko praznovala svoj 81. rojstni dan.
 

Komentarjev 1
  • Pierre 18:14 24.februar 2023.

    Pri vsem sočutju, ampak da dopusti objavljat svoje zdravstveno stanje je BOLANO!!!!