Magazin > VIP
120 ogledov

Ime za hčerko našla v mobilni aplikaciji

Miša Margan
1/2
Natalija Jelušič Babič
Novopečena mamica Miša Margan je razkrila, kakšna je njena prvorojenka, kdo ji je pri negi v veliko pomoč in kakšen pomen ima hčerkino ime.

Sanjska ženska Miša Margan je pred desetimi dnevi prvič postala mamica. S carskim rezom je rodila deklico Kiano, ki je na svet privekala dva tedna prezgodaj. "Očitno se je odločila, da je čas, da spozna svojo mamo in atija," nam je razkrila novopečena mamica, ki se ji zdijo prvi občutki, ko je postala mama, neverjetni.

Tako kot vsem novopečenim mamicam pa je hčerka tudi njej obrnila življenje na glavo. "Neprespane noči, čeprav se Kiana zbuja na 3 do 4 ure, so zame precej utrujajoče. Mi pa s svojim nasmehom in izrazi na obrazu polepša vsak trenutek. Res je izvrstno in nepopisno. Včasih se sprašujem, zakaj tega z mojim Gorazdom nisva prej doživela, ampak očitno pride vse ob svojem času," opisuje.

Dojenčica se lepo razvija

Kiana je sedaj stara teden dni in pol in Miša je srečna, da je z njo vse v redu. "Pridno raste in pridobiva na teži, kar me je na začetku najbolj skrbelo. Z nekaterimi stvarmi se enostavno srečuješ prvič in ne veš, ali dojenje zadostuje za vse njene potrebe. Ampak me je patronažna sestra potolažila, ko so jo prvič tehtali in je pokazalo, da sva krasno pridobili na teži,“ se je razgovorila.

"Njen ritem prilagojen mojemu"

Dojenčica čez dan veliko spi in Miši pušča ogromno časa, tako da je, kot pravi, veliko lažje. "Vsaj za enkrat. Edino ponoči je zgodba malo drugačna. V bistvu sem vesela, da je moj ritem oziroma njen ritem zelo prilagojen mojemu. Sedaj je ona prva. Nekako podrejamo vse njej in njenim potrebam. Čeprav samo spi, jé in se previja," je povedala Miša, ki ji pri vsem pomaga partner Gorazd in obe babici.

Očka Gorazd v veliko pomoč

Gorazd se ničesar ne brani, še nadaljuje. "Zelo hitro se je naučil rokovati z njo in brez težav opravi vse, kar je treba, da je Kiana zadovoljna. Enostavno krasen je. Trenutno ima veliko obveznosti, a kljub vsemu mu je na prvem mestu to, da je lahko čim več z nama."

Ime iz Perzije, priljubljeno pa na Havajih

Kljub temu, da je Miša napovedovala, da bosta za prvorojenko izbrala pravo slovensko ime, sta se vseeno odločila za tujega. "Želela sva neko ime, ki se začne s črko K in nima šumnikov. V aplikaciji na telefonu sem nato našla Kiano, ki nama je takoj padla v oči. Naredila sem raziskavo in našla izvor tega imena, ki sega v daljnjo Perzijo. Dandanes pa je najbolj priljubljeno prav na Havajih. Iz perzijskega imena združuje štiri glavne elemente, med katerimi so ogenj, zemlja, voda in zrak. Havajsko pa nosi pomen božanstva,“ pa je pojasnila pomen imena.

Komentarjev 3
  • olaf 21:36 13.september 2013.

    Še dobro, da ji ni Powerpoint padel v oko.

  • KOJAK 20:54 13.september 2013.

    Najbolj važno je da lahko starši svojim prijateljem povedo da je ime perzijskega izvora in da združuje štiri glavne elemente, med katerimi so ogenj, zemlja, voda in zrak...

  • Ferluci 10:04 13.september 2013.

    Uboga miška na umu...jaz prej pomislim na korejski avtomobil ženskega izvora.