Magazin > VIP
85 ogledov

Imela bo malega pomočnika

Metka Albreht Osebni arhiv
Za Metko Albreht bo letošnji avgust poseben mesec, saj bo povila drugega otroka. Metka pa tudi v nosečnosti ni mogla brez redne telesne vadbe.

Metka Albreht je zagotovo ena najbolj fit nosečnic in ena tistih srečnic, ki so v času nosečnosti pridobile le nekaj kilogramov. Sama pravi, da jih je kakšnih pet že pridelala, pa še kakšnega bo do konca nosečnosti.

Metka je športnica po duši in srcu. Do sedaj je pretekla šest največjih maratonov na svetu, zato je bilo povsem samoumevno, da je z vadbo nadaljevala tudi v času nosečnosti. "Kot sem že večkrat omenila me šport sprošča, dopolnjuje in mi da še več delovnega zagona. Nosečnosti ne jemljem kot bolezen, ampak kot nekaj lepega, živega in dinamičnega. Same treninge prilagajam mojemu večnemu tekmecu, času (smeh) in seveda počutju. Sem mnenja, da se zadovoljstvo mame izraža tudi na otroku. In moje počutje je odlično."

Koliko naj bi se nosečnice gibale, je stvar vsake posameznice, meni Metka, saj vsaka ve, kaj je najbolje za njo in za njenega otroka. "Vedno več pa lahko vidimo fit in aktivnih bodočih mamic, ki se zavedajo velikega pomena zdravega življenja," pravi Metka, ki tudi po porodu ne bo pozabila na šport. "Pri prvem otroku sem s športom začela postopoma in sem v samo vadbo vključevala tudi Alino. Ogromno sva bili skupaj in sva delali določene vaje kar doma. Imela sem jo v naročju in sva vadili počepe, vaje za noge in roke. Mali je bilo zabavno in prijetno ob enem. Bila je ob meni, jaz pa sem z vztrajnim delanjem le teh vaj postopoma prišla do želenega mišičnega tonusa," je povedala o vadbi po prvem porodu.

Hčerko je jemala s seboj, ko je začela s fitnesom in težjimi treningi. "Določene vaje sva počeli skupaj, med tistimi, pri katerih ni bila prisotna, pa je sedela na tleh in se igrala z žogo. Spomnim se, da sem se kar naprej z njo pogovarjala, jo vzpodbujala. Zato je tudi zelo hitro shodila in postala prava mala klepetulja," se spominja.

Imela bo malega pomočnika

Po prvem porodu se je Metka hitro vrnila na delovno mesto in ker jo delo osrečuje, bo tako tudi sedaj. "Rada delam z ljudmi in če se le da ustrežem njihovim željam. Rada soustvarjam oddaje in jim pristavim svoj 'kamenček'. Ja, POP TV te zasvoji in tako sem se odločila, da bom imela malega pomočnika, ki bo sčasoma lahko tudi poprijel za kakšen obešalnik (smeh)," je razkrila načrte za prihodnost. Metka priznava, da ji sodelovanje pri oddajah poteši njeno ustvarjalno žilico.

Na vprašanje, če je že vse pripravljeno za novega člana, pa smeje dodaja: "Kaj je res že avgust?!?"

Komentarjev 2
  • Uroš Košir ヅ 14:26 10.avgust 2014.

    državne uslužbenke?? POP TV je komercialna televizija.

  • Leon Plemeniti 11:06 10.avgust 2014.

    državne uslužbenke imajo v sloveniji res sladko življene in se kopajo v denarju