Magazin > Film & Glasba & TV
19 ogledov

"Ireni sem bil všeč"

Gostilna išče šefa Aljoša Kravanja
Včeraj je na vročem stolu odneslo Tilna, ki bo dogajanje v šovu Gostilna išče šefa zelo pogrešal.

V soboto ste imeli mokre sanje. Ste potešili potrebo?
To se bo zgodilo šele v sredo ali četrtek, saj sem trenutno pri dekletovih starših na Dolenjskem, ona pa iz Izole, kjer dela, pride šele v sredo.
Zakaj menite, da so vas tokrat ljudje poslali domov?
Morda sem se jim zameril, ker sem bil preveč iskren in sem vsakemu povedal, kar mu gre, ker sem bil glasen v kuhinji in se mi prejšnji teden ni dalo dokazovati. Podlegel sem pritisku, ki sem si ga zadal, in v preveliki želji po dokazovanju zamrznil, kar pa je ravno odraz tega šova. Šov je šov, poln raznovrstnih pritiskov, ni enostavno. To bi privoščil marsikateremu profesionalnemu kuharju, saj res ni lahko.

Vas je napis na oknu (Naj vas odpihne burja) prizadel?
Niti malo me ni prizadel, kvečjemu me je spodbudil, da sem še boljši, vendar je bilo že prepozno. Malo je stvari v življenju, ki me prizadenejo. Sploh po tej izkušnji – kar te ne ubije, te okrepi.

Marko vas je označil za zmedo. Se strinjate?
Marko me v realnem življenju ne pozna in je lahko sklepal le po tem, kar je videl v šovu. Menim, da morajo komentatorji te stvari tako povedati. Sicer pa on ve vse te stvari, saj je profesionalni kuhar. Če me je tako označil, je očitno tako izpadlo, sicer pa tudi sam mislim, da v šovu nisem bil tako suveren, nisem bil gotov o stvareh, ki sem jih počel, in sem se večkrat zmedel.

Fredi je rekel, da bo vaše znanje Irena v dveh tednih dohitela. Ste bili užaljeni?
Mislim, da bo Irena potrebovala še kilometrine, morda bo zdaj le malce lažje, ker bo v rdeči skupini Tomaž. Te rošade nisem pričakoval, saj Irenca potrebuje še veliko izkušenj, da bo na moji ravni, pa mora prehoditi še veliko poti. V dveh mesecih ne moreš doseči ravni kuharja, ki je bil v gostinstvu enajst let.

Kako komentirate dvoličnost do Irene? Po eni strani ste jo kritizirali, po drugi pa ste se ji želeli prikupiti.
Ni bilo dvolično, midva sva vsak teden razčiščevala veliko stvari, saj ni bila vajena moje energije in jo je to že na začetku zmotilo. Ker je mlada, ker sem ji bil všeč ali karkoli, vendar sva to razčistila in drug drugemu povedala, kar nama je šlo na živce. O tem sva se pogovorila in na koncu postala dobra prijatelja, saj mi je ob odhodu rekla, da se bova še slišala, ko pride ven. Imela sva pristen prijateljski odnos, saj je dekle za svoja leta dokaj zrelo, in če bo delalo tako naprej, bo pri 26 res super.

Kako ste bili med tednom zadovoljni z delom ekipe?
Po četrtku se mi je začel rušiti svet. V četrtek sem Gostilno vozil jaz, bila je katastrofa in seveda mi ni bilo vseeno.

"Mišo mi je kril hrbet"

Mišo je menil, da vam niso hoteli pomagati, ker ste Lidijo kritizirali.
Mišo mi je dejansko kril hrbet, a sta ga Savina in Marko stalno demantirala. Mišo je bil v takšnem šovu in ve, kako je to. Ne, da mi je pomagal, temveč je govoril resnico. Že v začetku sem bil v rdeči skupini izobčenec, nihče me ni spraševal za mnenje, vse do odprtja, ko sem se potegnil za ekipo, v soboto pa se nihče ni potegnil zame. Malo mi je bilo hudo, kot da bi bilo vse skupaj zaigrano.

Pa je bilo v šovu veliko igre? Kdo igra in kdo je iskren?
Kdor igra, bo šel hitro domov. Jaz sem prišel in odšel takšen, kakršen sem, in se s tem ne obremenjujem.

Kaj ste se naučili v šovu?
Od šova sem odnesel ogromno stvari, trikov, odnos in komunikacijo z delavci, to, da moraš biti miren tudi v najstresnejših situacijah, da si to, kar si, da je kdaj bolje biti tiho, čeprav smo Primorci znani po svoji neposrednosti. S tem nisem mislil ničesar žaljivega, čeprav je na televiziji tako delovalo. V želji, da bi pokazal, da sem boljši od marsikoga v rdeči skupini, sem na koncu pogorel. Ritem je neverjeten, spiš le štiri ure in po tem si težko priseben.

Je tak šov tudi osebnostni preizkus?
Iz tega odneseš veliko. Če si pristen, te imajo radi tako sotekmovalci kot gledalci, če si glasen, pa se hitro zgodi, da se stvar obrne. Kdor se zareče, se opeče. Sam sem bil iskren z vsakim in nisem govoril za hrbti, če že sem, pa sem se pozneje z njim pogovoril.
Slovo od Bineta je bilo zelo čustveno, sta si bila blizu?
Res je, z Binetom sva postala prav prijatelja in upam, da si bo znal čas zame vzeti tudi po šovu. Na koncu ga sploh nisem več dojemal kot šefa, temveč kot zelo dobrega prijatelja. Med nama je bilo zelo iskreno.

Kakšni so vaši načrti po šovu?
Da bo kdo verjel vame in mi dal priložnost, da se izkažem zunaj šova, saj se že vse življenje lahko najbolje izrazim v kuhinji. Teh nekaj novih trikov mi bo zelo pomagalo, ne bojim se znova vzeti kuhalnice v roko in je vihteti po kuhinji, saj sem se od odprtja spet zaljubil v kuhinjo. Naučil sem se veliko uporabnega, saj je Bine pri svojih letih top šef. V njegovem rangu je le še Tomaž. Če daš njiju skupaj, dobiš kompletnega kuharja in kuharskega psihologa, ki si ga samo želiš imeti ob sebi. Sem poln pohval, nobene graje nimam.

Kdo bo po vašem mnenju zmagal?
Zmago privoščim Tomažu in Martini, ki sta najbolj iskrena in se za svoje cilje nenehno borita in trudita. Tomaž se kot najboljši kuhar že od avdicijskih dni dokazuje vsak dan, Martina pa je prišla kot najslabša kuharica, a ima neizmerno željo po dokazovanju.

Najbolj si vas bomo zapomnili po televizijski snubitvi. Kdaj bo poroka?
Najprej se morava s punco videti, poroka pa bo poleti, septembra ali oktobra. Glede datuma in vsega se morava še dogovoriti.

Komentarjev 3
  • primorka 18:54 30.oktober 2013.

    Kdo si pa ti, da tako govoriš o Primorcih. Primorci pridejo prav samo čez poletje, ko nimate kam ? Ali pa še kdaj vmes !

  • dragec 15:36 29.oktober 2013.

    Odjebi primorc

  • wingspan15 14:52 29.oktober 2013.

    Koliko je ta tip samovšečen, da to ni res. Ireni je bil všeč. Po govorici telesa b irekla, da prej ona njemu. Se mi je zdelo, da ima prav odpor do njega.