Magazin > VIP
74 ogledov

Iryna ga ne nese dobro

Iryna Osypenko s taščo Nelindo in Srečko Blas s prijateljem
1/7
Ana Fetih
Zvezdniško martinovanje je potekalo brez škandalov, saj so si zvezdnice, raje kot polne kozarce vina, privoščile polne krožnike dobrot.

Domače estradnice in estradnice so v soboto martinovali z Danico Lovenjak, ki je svoje goste razvajala v Gostilni na Gradu in s tem otvorila sezono grajskih pojedin, ki bodo potekale vsak konec tedna. Mize so se šibile od dobrot, med katerimi je bila seveda najbolj popularna račka s kostanjevim pirejem in zavitki z rdečim zeljem. "Martinovo se mi zdi lep praznik, predvsem iz tega vidika, ker smo ga vedno praznovali družinsko. Martinovanje mi pomeni predvsem lepo druženje. Race sicer ne znam pripraviti, ker ne kuham, to večinoma počne moj partner, poleg tega pa mesa ne jem, tako da si ta praznik pričaramo na malce drugačen način. Martinovo ni praznik, ki bi ga pogojevala raca in vino, najbolj pomembno se mi zdi druženje in čas, ki ga preživimo s soljudmi," je prepričana modna oblikovalka Maja Ferme.

Okoli tega vinskega praznika pa veliko ljudi rado pogleda pregloboko v kozarec, a to se nikoli ne zgodi manekenki in podjetnici Iryna Osypenko Nemec: "Sama sem ljubiteljica rdečega vina in mošta, svoje telo pa poznam tako dobro, da točno vem, koliko lahko spijem, to je največ tri decilitre." In kako lepa Ukrajinka po navadi obeleži martinovo? "V koledarčku ga nimam označenega, a vsako leto nanese, da smo kam povabljeni. Prihodnji konec tedna gremo tako s prijatelji martinovati v Goriška Brda. V Ukrajini sicer imamo okoli vina nekaj tradicije, a ne tako kot v Sloveniji, še dodaja Iryna." Podobno naključno pa svetega Martina praznuje tudi glasbenica Katarina Habe: "Ponavadi nas kdo povabi na kosilo ali večerjo. Martinovo se mi zdi lep slovenski običaj, nikakor pa se mi ne zdi, da bi ga morala praznovati na vsak način. Dobro vino imam rada, ga cenim, lahko sem brez vina, a se mi zdi, da lepo popestri obrok. Najraje imam kalifornijska, avstralska ali južnoafriška vina, saj imajo v sebi več veselja, v sebi nosijo več sonca."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.