Magazin > VIP
21441 ogledov

Ivjana Banić priznala resnico o potovanju z otroki

Ivjana Banić Ivjana Banić
Tako meni ona …

Nekdanja radijska voditeljica Ivjana Banić s svojo družino trenutno živi na Karibih, pred tem pa so nekaj let bivali na Havajih. Kot je razkrila, njena otroka Vila in Kras, sta že od rojstva vajena tujin in eksotičnih krajev. Pravzaprav je Banjićeva potovala že med nosečnostjo. O tem je sedaj spregovorila: "Zadnjič me je novinarka vprašala, kdaj mislim, da so otroci dovolj stari za potovanje.
Ne vem jaz nič.  Nimam pojma. Naša dva sta na poti še iz trebuha, ko je hči Zanzibar gledala skozi popek, ko je imela dobrih 7 mesecev bivanja v mojem trebuhu. Sin je doživljal Mauritius pri 6 mesecih v Hotelu Maternica. Hči je pri 3 mesecih sedela na letalu za Grčijo, kjer je na plaži v senci čakala, da se starša nakajtata. Pri 6ih mesecih je bivala na otoku, ki je velik le dobra 2 kilometra in gor ni “proper” zdravstva. Puzanja se je naučila na Šrilanki. Splavala je pri 2 letih na Karibih.
Sin je 3/4 življenja zunaj države, kjer je rojen in najdlje časa v kosu je preživel na Havajih, tako kot midva. Tako da .. ne vem, kdaj so TVOJI ready za potovanje. Vem, kdaj sta bla MOJA oziroma bolje rečeno, kdaj sva se tako počutila MIDVA. Vem pa, da je stavek tipa “naši niso še dovolj stari” in pa “ne gremo, ker se otrok ne bo ničesar spomnil” samo krasen izgovor. In strah. Slednja izjava bi celo upala reči, da je čista budalaština."

Dodala pa je še, da je potovanje za teden, dva ali tri nekaj popolnoma drugega kot pa živeti v tujini mesec, pet ali deset. "In ravno, ko se navadiš - že greš drugam. In spet vse od začetka.
Ampak .. da zaključim z začetkom: nič jaz ne vem. Ker vsak zase ve najbolje. Kar je pa vsem nam, ki potujemo z otroki, skupno, je pa to, da ni pavze. At all. Nema odmora dok traje obnova. Otrok (ali več njih) je s tabo 24/7 in ni pavze. Je novinarka tudi vprašala, kako to, da se nam ne zmeša. Sem rekla: kdo je rekel, da se nam ni,"
 je sklenila svoje misli.

Komentarjev 4
  • Majazmaja 16:55 27.maj 2022.

    Bogato se je "poročila", partner dela in na Baliju je zgradil neke apartmaje, od katerih tudi dobro živijo. Madam ne delajo, otroci pa v mednarodni šoli ... Super življenje.

  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 09:51 27.maj 2022.

    ti ljudje, še bol pa kasneja njihovi otroc pol pričakujejo, da jih, take kot so, nešolani in nezaposljivi, vzdržujemo vsi mi preko državne sociale. Če povzamem njene srbizme, jok brate, odpade.

  • Orto 09:28 27.maj 2022.

    Kaj pa šola je dobra na Zanzibaru ali Havajih ? Ali samo cele dneve poležavajo na plaži in lovijo metuljčke,