Magazin > VIP
110441 ogledov

Iz Monaka prihajajo žalostne novice

knez Albert, princesa Charlene, Bernard Barsi Profimedia
Albert in Charlene sta se od njega poslovila po družbenih omrežjih.

Monaškega kneza Alberta in njegovo ženo Charlene je v teh dneh užalostila novica, da je umrl dolgoletni monaški nadškof Bernard Barsi. V Monaku je bil aktiven 20 let. Kot je poročal Monaco Matin, se je Barsijevo srce na božični večer ustavilo, umrl pa je štiri dni pozneje v bolnišnici v Nici. V zadnjih trenutkih je bil obdan s svojo družino. "Princ Albert II. in princesa Charlene sta z globoko žalostjo in grozo izvedela za nenadno smrt monsignorja Bernarda Barsija, nadškofa Monaka," se glasi izjava, ki jo je Albert delil na svojem uradnem Instagram profilu, kjer je objavil tudi dve nadškofovi fotografiji. Barsi, rojen v Nici, je bil v kraju Menton in okoliški regiji dobro znan in priljubljen, saj je opravljal različne občinske službe, preden ga je papež Janez Pavel II. imenoval za nadškofa Monaka, so še sporočili z dvora.

Na koncu sta Charlene in Albert spomnila še na Barsijevo predanost svojemu poklicu. "Kneževina se spominja strastnega moža, predanega duhovništvu in evangeliju, ki se je zaradi svoje dobrote in empatije uveljavil v škofiji. V teh urah žalovanja želita princ in princesa počastiti spomin na človeka, ki je več kot dvajset let duhovno podpiral knežjo družino v najpomembnejših trenutkih novejše zgodovine kneževine."

Komentarjev 7
  • Avatar Jaka Steiner
    jaka4 19:18 31.december 2022.

    Ja, v Sloveniji res ni Slovenca, ki ne bi imel vsaj enega sorodnika v Monaku. Tako da, razglasimo še tretji januar za praznik, kot dan solidarnega žalovanja z Monačani.

  • Avatar zoo
    zoo 14:58 31.december 2022.

    Strasten mož, hmmmm? kot vsi popovi.

  • Anja1956 13:16 31.december 2022.

    to je pa res pomembna novica !