Magazin > VIP
56833 ogledov

Izgubili smo priljubljenega glasbenika, dočakal je le 54 let

sveča Epa
Umrl je Jože Skubic.

Veseljak.si poroča, da je danes zjutraj po težki bolezni preminil Jože Skubic, glavni pevec in vodja legendarnih Slapov, skupine, ki si je ime nadela po slapovih reke Krke. Dočakal je le 54 let. Za seboj je pustil ženo Marjetko in dva otroka. 

Od Jožeta so se na Facebooku poslovili člani ansambla Brloga. "Naj ti bo lahka slovenska zemlja. S svojim glasom si pokazal, kako si jo ljubil. Še ena tvoja čudovita, ki ne bo šla nikoli v pozabo," so zapisali in pripeli povezavo do te priljubljene pesmi ansambla Slapovi. 



Prvi album skupine, ki je postal tudi najbolje prodajan album domače glasbe po letu 1991, je nosil naslov Ne reci Nikdar - Festivalski uspehi 1992-1994. V dveh letih so glasbeniki nanizali več kot 20 festivalskih zmag ter bili nominirani za Zlatega petelina, še piše prej omenjeni medij.

Skupina, ki je razpadla leta 2007, se lahko pohvali tudi z več zlatimi in srebrnimi ploščami ter diamantno ploščo. Družini izrekamo sožalje. 

Komentarjev 4
  • izy 15:18 15.oktober 2021.

    Pesem Ne reci nikdar je ena najlepših v zgodovini Slovenije. Rip

  • eminenca 14:00 15.oktober 2021.

    die trenen commen in meine augen ... čudovida pesem, in naj živi tvoja duša naprej v lepšem svetu

  • MK 13:32 15.oktober 2021.

    Lepo so peli. Kaj take ljudi jemlje, vemo kdo pa gazi slovensko zemljo. Wernerji in Zlatkoti pa harajo pa se jih bolezni ognejo