Magazin > VIP
44 ogledov

"Izjave so se hitro obrnile proti meni"

Zadetek v petek TV3 Medias
Klemen Slakonja o družini, svoji novi oddaji in rumenih medijih.

Kako bo videti nova oddaja Zadetek v petek, katere voditelj in scenarist ste?
V oddaji bo petje, ples, gostje, glasbeni gostje, skrite kamere, nagrade... Vodil jo bom v istem stilu kot oddaje do zdaj.

Je bila ideja, da v oddajo povabite youtube zvezdnika Gorana Hrvaćanina in Maria Ćulibrka vaša?
Na njiju se je spomnil Bine Bizilj, soscenarist, jaz sem bil takoj za in na srečo tudi onadva. Skrbela bosta za zaodrje.

Oddaje snemate v Beogradu. Vam to predstavlja težavo?
V Beogradu bomo snemali enkrat na mesec, več oddaj naenkrat. Bal sem se, da bomo imeli težave s privabljanjem gostov v Beograd, vendar so se zaenkrat vsi z veseljem odzvali povabilu. Za to sem jim zelo hvaležen.

Zakaj ste se odločili za prestop na TV3 Medias?
Preprosto – dali so mi proste roke pri ustvarjanju, pri izbiri ekipe... Morda je manj denarja, vendar lahko tukaj realiziram več, saj ni toliko birokracije. Na RTV je toliko različnih sektorjev, toliko birokracije, da se lahko hitro kje zatakne, preden se določena ideja sploh realizira. Tukaj pa se točno ve, kaj je čigava funkcija in hitreje pride do dogovora in same realizacije.

Kako usklajujete televizijsko, gledališko ustvarjanje in vlogo mladega očka?
Veliko dela je, vendar mi zaenkrat uspeva. Prve oddaje smo pripravljali tri mesece. V mislih imam že osem oddaj vnaprej. Poleg oddaje in gledaliških predstav pa zdaj ne delam ničesar več, saj mi tako ne bi ostalo nič časa za družino, ki pa je na prvem mestu.

Večina vaših vrstnikom razmišlja le o zabavah, vi pa že uspešno krmarite med družinskim in poklicnim življenjem.
To zahteva veliko mero discipline, vendar s tem nimam težav.

Nekoč ste povedali, da viktorje spravljate za televizorjem. Pred kom jih skrivate?
Gledalcem sem hvaležen za te nagrade, vsekakor so potrditev, spodbuda in pika na i. Za televizor pa jih postavim, ker so ravno takih dimenzij, da ne pašejo nikamor drugam. Torej so tam iz čisto praktičnega razloga.

Znano je, da novinarji zelo težko pridemo do vas, zakaj je temu tako?
Zasebno življenje naj ostane zasebno. O delu se lahko kadar koli pogovarjam, z izjavami o zasebnem življenju pa nimam dobrih izkušenj. Na začetku, ko sem bil še zelen, sem rumenim medijem dajal izjave, ki pa so se zelo hitro obrnile proti meni. Nima smisla metati kosti, če se itak gloda v vsakem primeru. Od tega sem se distanciral in se s tem ne obremenjujem.

Vaša partnerka Mojca Fatur je tudi igralka, jo boste vključili v oddajo?
Na žalost je zaenkrat to logistično neizvedljivo. Otrok terja svoj davek.

Si želite še kakšnega otroka?
Seveda.

Bi bili veseli, če bi se tudi sin odločil za igralski poklic?
Kje je še to! Nikakor ga ne bom omejeval.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.