Magazin > VIP
22 ogledov

J. K. Rowling donirala 15 milijonov

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Avtorica knjižne uspešnice Harry Potter, J. K. Rowling, je donirala več kot 15 milijonov dolarjev za postavitev centra, ki bo raziskoval multiplo sklerozo, bolezen, ki je ubila njeno mamo.

Rowlingova je sporočila, da se bo raziskovalni center, za katerega je darovala 15,4 milijona dolarjev, imenoval Anne Rowling Regenerative Neurology Clinic, njegov sedež pa bo na univerzi na Škotskem.

 

Poleg multiple skleroze, ki je ubila njeno mamo Anne, bo center raziskoval še druge podobne bolezni, med drugim tudi Alzheimerjevo in Parkinsonovo bolezen.

 

Pisateljica upa, da bo center, ki bo kmalu zrasel z njeno denarno pomočjo, postal "svetovni center za odličnost na področju regenerativne nevrologije". Tudi pristojni na univerzi v Edinburgu so podobno optimistični in pravijo, da je donacija Rowlingove največja, kar so jih kdaj prejeli od posameznika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.