Magazin > VIP
21 ogledov

Jackie Chan se mora zagovarjati

Zapravil si je naklonjenost oboževalcev. Žurnal24 main
Eden najslavnejših kitajskih igralcev je na Facebooku izrazil mnenje, da svoboda ni dobra za kitajski narod, in s tem sprožil val ogorčenj.

Uporabniki Facebooka in mnogi drugi so bili nad njegovo izjavo šokirani, saj je Jackie Chan med drugim izjavil, da mora Kitajce stalno nekdo nadzirati, saj bodo v nasprotnem primeru počeli, kar jih je volja. Po burnem odzivu je 55-letni zvezdnik popravil svoje mnenje in povedal, da so njegovo sporno izjavo vzeli iz konteksta ter da je želel povedati nekaj popolnoma drugega. S svojo izjavo je namreč hotel povedati, da Kitajska ne bi smela postati svobodna družba.

Čeprav je Chan pojasnil, da ni misli tega, česar ga obtožujejo, pa očitki prihajajo še iz Tajvana. Po njihovem mnenju naj bi igralec žalil celotno azijsko raso in ne le Kitajcev.
Ker Chanovi predstavniki niso pričakovali tako negativnih odzivov, so za javnost kasneje povedali še, da se je zvezdnikovo mnenje nanašalo predvsem na zabavno industrijo in ne na Kitajsko v celoti. Med navalom obtožb pa se je oglasil igralec sam. "Nekateri ljudje so namerno spremenili pomen moje izjave."

Popularnost pada
A očitno tudi to ne zaleže, saj je plaz kritik vse večji. Internetne strani, ki obtožujejo Chana, rastejo kot gobe po dežju. Prav tako ima Facebookova skupina, ki bojkotira Chana, že prek 2600 članov. Na turistično organizacijo, katere ambasador je prav Chan, je prišlo ogromno pritožb, ki vse poudarjajo le eno: Jackie Chan škodi podobi Hong Konga in njegovim prebivalcem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.