Magazin > VIP
115 ogledov

"Jackson je seksal z mano, ko sem bil star le 7 let"

Michael Jackson Reuters
Ameriški plesalec Wade Robson je izdal, da ga je Michael Jackson zlorabil, ko je bil star komaj sedem let, njegova sestra pa je spala v sosednji sobi. Vse skupaj se je dogajalo na slavnem ranču Neverland.

Spletna stran RadarOnline.com poroča, da je slavni plesalec in koreograf Wade Robson spregovoril o domnevni zlorabi, ki naj bi se prvič zgodila leta 1990 na ranču Neverland. Wade, ki je danes star 30 let, je bil takrat le sedemletni deček, ki je že imel velike sanje o plesu. Michael Jackson ga je takrat prvič zlorabil, vse skupaj pa se je nato nadaljevalo še kar sedem let, pravi Wade. "Nikoli ne smeva nikomur povedati, kaj počneva," naj bi Michael takrat povedal Wadeu.

Na sodišče so zdaj znova vložili dokumente o domnevnih zlorabah, ki naj bi jih zagrešil Jackson, med njimi so tudi izjave Wadea. V izjavi je plesalec še povedal, da ga je Jackson prepričeval z besedami: "Ljudje ne bodo nikoli razumeli ljubezni, ki jo čutiva drug do drugega in da je to način, na katerega si jo izkazujeva. Če se bo to izvedelo, bosta najini življenji in najini karieri uničeni."

Zlorabljal ga je vsako noč

Robson je šel pri svojem pripovedovanju še dlje v preteklost, spomnil se je dneva, ko je prvič spoznal kralja popa. Bil je star komaj pet let, ko je Jackson v okviru svoje turneje nastopil v njegovi rodni Avstraliji. Dve leti pozneje je Wade s svojo skupino odpotoval na nastop v Ameriko. "Med obiskom Los Angelesa sem ga srečal v stuidu. Mene in vso mojo družino je povabil, da preživimo konec tedna na ranču Neverland. To smo naredili, nato pa so me starši pustili samega z njim še en teden."


Prvo noč sta Wade in njegova sestra Chantal prespala kar v Michaelovi spalnici, pevec pa naj bi spal z njima. Chantal si je naslednjo noč premislila in je hotela spati v drugi postelji, Wade pa je spet spal z Jacksonom in takrat se je po njegovih besedah začela nočna mora. "Takrat me je začel spolno zlorabljati. Nadaljevalo se je vsako noč, dva tedna, ko sva bila s sestro tam." Ko se je Wade vrnil v Avstralijo, sta z Jacksonom še naprej ostala v stiku prek telefona in faksa. Moral mu je obljubiti, da ne bo nikoli povedal, kaj se je dogajalo med njima. "Prisegel sem mu, da ne bom povedal živi duši in tega nisem storil vse do maja 2012."

Nadaljevalo se je še sedem let

S tem pa ni bilo konec zlorab. Med sedmim in devetim letom je Wade z mamo dvakrat potoval v Ameriko in takrat je Jackson spet dobil priložnost. "Med temi potovanji je moja mama bivala v hotelski sobi, jaz pa sem bil pri Jacksonu. Spolno me je zlorabljal vsako noč, ko sva bila skupaj." Jackson je Wadea prepričal, da ga je klical oče, Michael pa je njega klical sin. Skupaj naj bi celo gledala pornografijo, a vse skupaj se je končalo, ko je Wade dopolnil 14 let. Takrat je namreč začel kazati znake pubertete, Michaelove zlorabe pa so bile vse redkejše.

Leta 2005 vse zanikal

A njegovim besedam danes marsikdo težko verjame, saj je leta 2005 na zloglasnem sojenju proti Jacksonu zaradi spolnih zlorab otrok zanikal, da ga je zvezdnik zlorabljal. Danes Wade pravi, da ga je Jackson takrat dobro zdresiral in oblikoval njegove izjave. "Začel se je igrati z mano, rekel mi je, da naju obtožujejo, da vsa počela nagnusne stvari. 'Nikoli nisva počela tega, prav?' mi je rekel," je povedal Wade in dodal, da mu je nato zagrozil, da bosta morala oba v zapor, če bo karkoli izdal.

Wade je ob tem dodal, da ga je ubogal, ker je verjel, da ga pevec ni spolno zlorabil. "Nisem imel občutka, da me je prisilil. Verjel sem, da sem bil enako kriv kot on." Šele maja lani je, po številnih živčnih zlomih, depresiji in nespečnosti, spoznal, da je Jackson manipuliral z njim in da ga je res zlorabil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.