Magazin > VIP
40 ogledov

Jackson se je zastrupljal že od leta 1999

Conrad Murray, Michael Jackson EPA
Nekdanji osebni asistent in prijatelj Michaela Jacksona je razkril, da je kralj popa propofol užival že od leta 1999. Frank Cascio to razkriva v svoji knjigi, ki je posvečena pokojnemu pevcu.

Po tem, ko je bil Conrad Murray prejšnji teden spoznan za krivega uboja Michaela Jacksona, je zdaj na dan prišla novica, da se je kralj popa s propofolom zastrupljal že desetletje pred smrtjo. To je razkril njegov nekdanji osebni asistent in prijatelj Frank Cascio, ki o Jacksonu piše knjigo z naslovom Moj prijatelj Michael: Običajno prijateljstvo z neverjetnim človekom.

Cascio verjame, da se je Jacko s protibolečinskimi tabletami zasvojil, ko je začel jemati demerol, močno protibolečinsko zdravilo. Tega mu je zdravnik prvič predpisal po tem, ko si je leta 1984 med snemanjem neke reklame poškodoval glavo. Njegova zasvojenost je po Frankovih besedah tako narasla, da je leta 1999, ko se je poškodoval med koncertom v Münchnu, začel jemati propofol, ki ga je odtlej užival redno, vse do svoje smrti junija 2009.

Hotel mu je pomagati

Frank je kmalu ugotovil, da Michaelova zasvojenost narašča, hkrati pa je njegovim zdravnikom pogosto plačeval v gotovini, da bi s tem prikril zvezdnikove zdravstvene težave. Šel je celo tako daleč, da je njegove recepte pisal na svoje ime. Dodal je, da se je po pomoč obrnil na njegove brate, a jih je Michael "preprosto odrinil stran". V knjigi je Cascio še zapisal, da verjame, da je Jackson umrl "na svoji večni poti iskanja notranjega miru".

Za Jacksonovo smrt je po odločitvi porote kriv njegov osebni zdravnik Conrad Murray, ki je pokojnemu pevcu dal usodni odmerek propofola. Zaradi uboja iz malomarnosti mu grozijo štiri leta zapora, kazen pa mu bodo izrekli konec novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.