Magazin > VIP
45 ogledov

Jacksonov šimpanz išče donatorje

Bila sta prava prijatelja. Žurnal24 main
Pred šimpanzom Bubblesom pokojnega kralja popa Michaela Jacksona ni bleščeča prihodnost.

Najbolj znani ameriški domači ljubljenček Bubbles je zadnji pet let bival v centru za opice v Wauchuli na Floridi. Zanj so v zavetišču porabili 15 tisoč dolarjev (12.200 evrov), vse ljubitelje živali in pevčeve oboževalce pa zdaj pozivajo, naj jim darujejo nekaj denarja, da bo šimpanz preskrbljen do smrti.

Za njegovo oskrbo se je namreč do zdaj plačevalo z donacijami, ni pa znano, ali je kralj popa v svoji oporoki za oskrbo živali namenil kar denarja.

Jacko je svojega ljubljenčka posvojil leta 1983 kmalu po njegovem rojstvu. V osemdesetih je bil slavni šimpanz prava atrakcija. Nastopil je v videospotih, prijateljeval z več zvezdniki, med drugim Lizo Minnelli in Brooke Shields. Spal je v zibelki, uporabljal pevčevo stranišče, leta 1987 pa je Jacksona celo spremljal na njegovi turneji. Prejšnji mesec je Bubblesa po skoraj dvajsetih letih v zavetišču obiskala Michaelova sestra La Toya, njuno srečanje pa bo objavljeno v dokumentarcu o slavnem pevcu.

"Bubbles in Michael sta bila zelo dobra prijatelja, Bubbles ga zagotovo pogreša. Šimpanzi so zelo inteligentni in si dobro zapomnijo ljudi," je povedal njegov trener.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.