Magazin > VIP
25 ogledov

Jacksonov zdravnik je kriv

Conrada bodo uradno obtožili 25. januarja. (Foto: Reuters)
1/13
Žurnal24 main
Odločitev porote je padla. Conrad Murray je kriv nenaklepnega uboja.

Po manj kot dveh dneh odločanja je porota razsodila, da je Conrad Murray kriv uboja iz malomarnosti kralja popa Michaela Jacksona. Kazen naj bi mu izrekli 29. novembra. Tožilstvo je zahtevalo, da do takrat Murray ostane za zapahi brez možnosti izpusta na podlagi plačila varščine, čemur je sodnik ugodil. Po izreku obsodbe je Michaelova sestra La Toya zavpila: "Ja!", drugi člani Jacksonove družine in oboževalci pa so od navdušenja vzklikali.

Porota, v kateri je sedelo sedem moških in pet žensk, je v 23 dneh slišala pričanja 49 ljudi, vključno z Murrayjevim dekletom, njegovimi pacienti, Jacksonovimi nekdanjimi zaposlenimi, preiskovalci ter zdravniškimi strokovnjaki z obeh strani.

V šest tednov trajajočem sodnem procesu, ki je potekal od 27. septembra, zaključil pa se je s sklepnima govoroma tožilca in zagovornika 3. novembra, so tožilci obtoževali Jacksonovega osebnega zdravnika, da je pop glasbenika oskrbel s smrtonosno dozo anestetika propofol, medtem ko je obramba trdila, da je bil Jackson zasvojen s predpisanim zdravilom ter da je na dan smrti sam vzel prekomerni odmerek, medtem ko kardiologa ni bilo v sobi.

Rezultati avtopsije so odkrili, da je kralj popa zaradi prekomernega odmerka anestetika propofol ter drugih pomirjeval umrl 25. junija 2009 v Los Angelesu pri starosti 50 let. Murray je bil tistega dne ob njem, vendar je januarja zanikal krivdo, na procesu pa ni stopil na oder za priče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.