Magazin > VIP
31 ogledov

Jacksonova smrt "jasen primer uboja"

Conrada bodo uradno obtožili 25. januarja. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Dokazi proti Conradu Murrayu, nekdanjemu zdravniku kralja popa, ki mu je sodnik odvzel zdravniško licenco. Sodišče odločilo, da gre za uboj iz malomarnosti.

V torek je potekalo še eno zaslišanje Conrada Murraya, nekdanjega zdravnika legendarnega pop pevca Michaela Jacksona. Dokazi kažejo na to, da je zdravnik pevcu vbrizgal večjo količino anestetika propofol, nato pa ga je v sobi pustil samega. Mrliški oglednik, ki je obduciral Jacksonovo telo, je dejal, da je smrt pop zvezdnika jasen primer uboja, losangeleško sodišče pa se je na podlagi dokazov proti Murrayju odločilo vložiti obtožnico zaradi uboja iz malomarnosti.

Priče so na sodišču razkrile številne podrobnosti, ki so se dogajale v zadnjih urah Jacksonovega življenja. Ena izmed prič je dejala, da je Murray odlašal s klicem reševalcem in je pevca eno uro oživljal sam, eden od varnostnikov pa je razkril, da je je zdravnik pred prihodom policije skrival dokaze, ki bi kazali na njegovo vpletenost v Jacksonovo smrt.

Odvzeli so mu licenco
Okrožni sodnik Michael Pastor je dejal, da so to ključni dokazi, ki bodo pomagali pri ugotovitvi Murrayeve krivde. Pastor mu je prav tako odvzel zdravniško dovoljenje, svojo odločitev pa je komentiral kot "ukrep, ki je v interesu javne varnosti". Čeprav je Murrayev odvetnik Ed Chernoff sodnika prosil, naj spremeni svojo odločitev, je bil slednji nepopustljiv. Dejal je, da morajo Murrayevi odvetniki o njegovi odločitvi obvestiti vsa okrožja v državi Las Vegas, kjer ima Murray kliniko.

Z odločitvijo sodnika je zadovoljna tudi Jacksonova družina, sojenje pa je komentirala le njegova sestra La Toya. "Za zdaj sem zelo zadovoljna," je povedala. Murraya bodo uradno obtožili 25. januarja, grozijo pa mu štiri leta zaporne kazni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.