Magazin > VIP
28 ogledov

Jacksonovi tožijo organizatorje

Večina dolgov, ki jih je za seboj pustil pevec, je že skoraj odplačana. (Foto: E Žurnal24 main
Mati pokojnega kralja popa Michaela Jacksona in njegovi otroci tožijo organizatorja koncertov AEG Live, da je s pripravami na londonske koncerte ogrožal pevčevo zdravstveno stanje.

V tožbi Jacksonovi navajajo, da je bil Michael na svojih zadnjih pripravah zelo zmeden in slaboten, AEG pa bi moral poskrbeti za varnost pevca in ga ne izpostavljati kakršnikoli škodljivosti.

"A AEG je, čeprav je vedel za pevčevo slabotno stanje, prekršil obveznosti in raje dal prednost ogromnim zaslužkom kot pa zdravju in varnosti pevca," so zapisali v tožbi.

V tožbi še navajajo, da je zdravnik Conrad Murray, ki je bil obtožen nenaklepnega uboja pevca, sprejemal odločitve o zdravljenju pod nadzorom podjetja, ki mu je za pevčevo zdravljenje na mesec plačevalo 150 tisoč dolarjev.

"AEG je vedelo ali pa bi moralo vedeti, da ogroža Jacksonovo zdravje in varnost." Obenem AEG tudi obtožujejo, da je svet zaradi njihovih dejanj ali neprizadevnosti ostal brez najslavnjšega zvezdnika.

Tožbo so vložili včeraj na losangeleško sodišče, v njej pa še navedli, da so trije otroci ostali brez očeta, ljubeča mati in oče sta brez sina, bratje in sestre so izgubili brata, ves svet pa je brez slavnega glasbenika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.