Magazin > VIP
27 ogledov

Jacksonovim prepovedali vstop v sodno dvorano

Katherine Jackson EPA
Med sojenjem, v katerem Katherine Jackson skupaj z vnuki od promotorjev turneje This is It zahteva več milijard dolarjev, so bratom in sestram Michaela Jacksona prepovedali vstop v sodno dvorano.

Ta teden se je začelo štirimesečno sojenje proti dvema poslovnežema podjetja AEG, ki je organiziralo Jacksonovo turnejo This is It, ki pa se nikoli ni zgodila, saj je kralj popa tik pred začetkom umrl. Tožbo v višini 40 milijard dolarjev so zaradi izgube dobička vložili Katherine Jackson in njeni trije vnuki Prince, Paris in Blanket, saj so prepričani, da so organizatorji posredno krivi za Michaelovo smrt. Promotorje obtožujejo nemarnosti in brezbrižnosti pri zaposlitvi zdravnika Conrada Murraya, ki je skrbel za Jacksona med pripravami na več londonskih koncertov. Poleg tega vztrajajo pri tem, da bi ga morali pri podjetju AEG predhodno preiskati.

Kot priče bodo na zatožno klop sedli skoraj vsi Michaelovi bratje in sestre, a je sodnik odločil, da je bolje, da med sojenjem niso prisotni vsi hkrati, saj so odvetniki obtoženih prepričani, da obstaja tveganje, da bi zamajali poroto. Družinskemu odvetniku Jacksonovih je uspelo doseči, da je ob Katherine lahko vsak dan sojenja prisoten le eden od njih.

Katherine je tožbo proti poslovnežema sicer vložila že septembra 2010, a so jo odložili do konca kriminalnega sojenja Murrayu. Tega so leta 2011 obsodili na štiriletno zaporno kazen zaradi naklepnega uboja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.