Magazin > VIP
34 ogledov

Jacksonovo premoženje skoraj v plusu

Večina dolgov, ki jih je za seboj pustil pevec, je že skoraj odplačana. (Foto: E Žurnal24 main
Od smrti Michaela Jacksona konec junija 2009 je pevčevo premoženje naraslo za več kot 310 milijonov ameriških dolarjev (228 milijonov evrov).

Pri spletni strani TMZ so prejeli dokumente, ki kažejo, da je imel kralj popa, ko je umrl, več kot 400 milijonov dolarjev (294 milijonov evrov) dolgov. A od takrat se je, kot rečeno, proračun močno zvišal. Upravljalci premoženja so odplačali že več različnih dolgov v znesku 159 milijonov dolarjev (117 milijonov evrov). Med stroški so tudi denarna pomoč za Jacksonovo mater Katherine in pevčeve otroke.

Med dolgove pa seveda spada tudi povračilo stroškov za AEG, promotorja koncertov turneje This Is It, ki bi jo Jackson moral odpeti v londonski areni O2. Znesek v višini 40 milijonov dolarjev (29 milijonov evrov) je že poravnan.

Iz dokumentov je še razvidno, da je upnikov več kot 65, gre pa za številne tožbe iz številnih držav. Obenem pa so upravljalci še ponosni, da so, odkar upravljajo s premoženjem, uspešno povrnili ugled pokojnemu pevcu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.