Magazin > VIP
170 ogledov

Jagger in Bowie pevke nista želela deliti z baletnikom

Mick Jagger, David Bowie Profimedias
Nekdanji telesni stražar Davida Bowieja je spregovoril o trojčku med Bowiejem, Mickom Jaggerjem in britansko pevko, pri čemer pa je izven omare ostal slavni baletnik Rudolf Nurejev.

Januarja umrla britanska pop ikona David Bowie je bil enako kot po svojih divjih kostumih znan tudi po divjem zasebnem življenju. Nekaj novih podrobnosti o njem je za britanski The Sun razkril nekdanji telesni stražar Stuart George. 

"Moram zraven"

George je Bowieju stal ob strani 14 let, ob tem pa se med drugim spominja, kako je Bowie skupaj s pevcem Rolling Stonesov in neimenovano slavno pevko v newyorškem hotelu Plaza uprizoril orgijo. Podprta z drogami se je trojica na neki zabavi zaprla v Bowiejevo garderobno omaro, polno kostumov, še prej pa je Bowie Georgeu zabičal, naj ne spusti nikogar noter. 

Nurejev | Avtor: Allan Warren/Wikimedia Allan Warren/Wikimedia
Na isti zabavi je bil tudi slavni ruski baletnik in igralec Rudolf Nurejev, ki je opazil, da so se odtihotapili v omaro in se jim je želel pridružiti. "Moram zraven," ga je moledoval, se spominja George, ki pa ga je moral vljudno zavrniti. Čez 20 minut je trojica dobre volje zlezla iz garderobe. 

George se spominja, da je bilo sobivanje z Bowiejem polno lepih, a tudi težkih trenutkov. Bowie je bil pogosto v depresiji, na veliko je zlorabljal droge, velikokrat se je po več dni zaprl v svojo sobo in si neprestano vrtel svoje hite.

Še posebej hudo je bilo po ločitvi od prve žene Angie leta 1979. Slednja je nekoč Bowieja zasačila v postelji z Jaggerjem.

Rekli so mu, da je umrl

George je nekoč padel v nemilost pri Bowiejevem menedžemntu, ker je izpustil eno izmed turnej, zato so ga odpustili. Z Bowiejem se je po lastnih besedah ponovno srečal na začetku 90-ih let in takrat je bil Bowie zelo presenečen, saj da so mu njegovi dejali, da naj bi padel in si zlomil vrat.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.