Magazin > VIP
23 ogledov

"Jagger je neznosen"

(Foto: Amazon.com) Žurnal24 main
Keith Richards. V torek izide biografija kitarista Rolling Stonesov. Pravi, da se je drogam odpovedal.

Keith Richards v avtobiografiji, ki na prodajne police prihaja v torek, svojega rockerskega kolega Micka Jaggerja opisuje kot neznosnega, njun odnos pa (kot je sicer znano številnim) je napet že desetletja. Kljub temu napoveduje, da se s skupino Rolling Stones spet dogovarjajo za še eno svetovno turnejo. Poleg tega razkriva, da bo znova nastopil v filmu Pirati s Karibov, v delu On Stranger Tides.

Usodni padec z drevesa
Po poročanju Associated Press (AP) Richards v svoji knjigi, ki nosi naslov Life (Življenje), pravi, da sta bila z Jaggerjem nekoč res dobra prijatelja, zdaj pa sta že dolgo odtujena. Frontmana skupine Rolling Stones, ki je od britanske kraljice prejel viteški naziv, je v šali klical tudi Brenda in Vaše visočanstvo. Ne glede na vse pa je knjigo pred objavo dal prebrati svojemu sobendašu. Micka je baje motila le trditev, da je nekaj časa obiskoval vokalne vaje, vendar mu Keith ni ustregel. Pravi, da se včasih sprašuje, kje je njegov stari prijatelj (Mick), in da v njegovo garderobo ni stopil že 20 let.

Richardsova aresta
1967. Februarja racija na njegovem domu v Sussexu. Zaradi marihuane mu grozi eno leto zapora, odsedi le en dan.
1977. Februarja v Torontu policija aretira spečega Richardsa, pri njem najdejo 22 gramov heroina.

V nedavnem intervjuju za časopis The Times pa je Richards pojasnil, da se je drogam odpovedal po operaciji na možganih, ko je padel z drevesa na Fidžiju leta 2006. V knjigi se je razpisal tudi o Johnnyju Deppu, ki je lik Jacka Sparrowa osnoval prav na Richardsu. Trdoživi kitarist ga je nekoč povabil v goste, ne vedoč, kdo ta mladi igralec pravzaprav je. Nato pa se je enkrat med večerjo spomnil: “Uau! Scissorhands!” (Depp je igral v filmu Edward Scissorhands oziroma v prevodu Edvard Škarjeroki, op. p.).

Cilj: izogibati se težavam
Novinar časnika The Daily Telegraph Neil McCormick, ki je z njim delal intervju, je zapisal, da mu je Richards nekoč dejal: “Moje življenje je bilo posvečeno izogibanju težavam, zato je smešno, na koliko težav sem naletel.”

Kdaj je človek oziroma njegova zgodba dovolj zrela za biografijo?
Vlado Kreslin, glasbenik
: Najprej mora biti dovolj star in imeti zanimivo zgodbo. V majhni državi, kot je naša, je težava, ker se hitro komu zameriš, saj so najzanimivejše stvari tiste politično nekorektne.

Rok Zavrtanik, založnik: Če lahko povzamem Frana Milčinskega - Ježka, ki pravi nekako takole: Čas za spomine je takrat, ko je človek dovolj star, da se ne spomni ničesar več.

Miša Molk, TV voditeljica:
Vsaka zgodba je lahko zrela za biografijo. Odvisno je predvsem, kako se jo napiše. S tem dobi veličino. Niso vedno najpomembnejša doživetja, temveč tudi misli, citati.

Nika Maj, pisateljica: Človek doseže zrelost, ko se opredeli do svojih ciljev in dobi distanco do sebe in sveta. To pa se, predvsem zaradi ega, najbrž ne zgodi pred 40. letom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.