Magazin > VIP
39 ogledov

James Franco je tudi umetnik

Igralec je očitno preveč provociral. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Ameriški igralec James Franco, ki bo čez dva tedna vodil podelitev oskarjev, sam pa je tudi nominiran za oskarja za glavno moško vlogo v filmu 127 ur, je vsestranski umetnik.

V berlinski galeriji Peres Projects je namreč od sobote na ogled njegova razstava z naslovom The Dangerous Book Four Boys. V razstavljenih delih Franco raziskuje raznolike teme, ki segajo od otroštva in najstništva, do identitete, moškosti, seksualnosti in premisleka umetniških vplivov na svoje delo.

Na ogled so kratki filmi, slike, fotografije, kipi in instalacije, ki jih je Franco ustvaril v zadnjih štirih letih. Umetniškim delom je skupno zavračanje normativnega starševstva in razmišljanje o drugačnih starševskih odnosih.

Franco deluje kot igralec, režiser, scenarist, producent in literat. V minulem letu je izdal zbirko kratkih zgodb z naslovom Palo Alto. Trenutno je doktorski študent angleščine na Univerzi Yale. Jeseni naj bi zaigral na Broadwayu v drami Tennesseeja Williamsa Sladka ptica mladosti skupaj z Nicole Kidman.

Z vlogo plezalca v filmu 127 ur oskarjevca Dannyja Boyla si je prislužil nominacijo za oskarja. Igral je tudi ob oskarjevcu Seanu Pennu v filmu Milk, v filmih Ananas Ekspres, Jej, Moli, Ljubi in mnogih drugih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.