Magazin > VIP
56 ogledov

Jamie Oliver užalil revne družine

Jamie Oliver FameFlynet
Priznani britanski kuhar Jamie Oliver je šokiral z eno od svojih izjav.

Eden od najslavnejših kuharskih mojstrov na svetu Jamie Oliver je v nedavnem intervjuju komentiral navedbe revnih družin, da se ne morejo zdravo in kakovostno prehranjevati. Televizijski kuhar je izjavil, da se mu zdi, da se britanske revne družine prehranjujejo precej slabše kot revne družine drugod po svetu.

"Britanske revne družine bi morale varčevati denar ter se obenem kakovostno in dobro prehranjevati tako, da bi jedle star kruh. Večina današnjih družin z nizkimi prihodki se preprosto ne zna pravilno prehranjevati, temveč naroča v naprej pripravljene obroke, ki pa so zanje predragi," je povedal za The Radio Times.

Dodal je, da je težko oceniti, kdo je dandanes res reven, kdo pa želi le prikazati, da je. Kuharski mojster še meni, da za kuhanje ni ključen denar, temveč domišljija.

"Najbolj navdušujoče jedi prihajajo ravno iz delov sveta, kjer živijo revni. Ko mi nekdo reče, da se je težko zdravo prehranjevati, bi ga najraje poslal k siromašnemu čistilcu ulic, ki s 25 dagnjami, desetimi paradižniki in paketom testenin naredi popoln obrok za vso družino. Spomnite se samo teksture in izvrstnega okusa, ki ga imajo ostanki kruha, če so pripravljeni pravilno," je še povedal.

Komentarjev 1
  • Pepe007 13:09 28.avgust 2013.

    V tej izjavi ni nič spornega. Povedal je, da so osnovna živila veliko cenejša in bolj zdrava. Zahtevajo pa nekaj dela, preden jih uživamo.