Magazin > VIP
17152 ogledov

Jan Kovačič: Nesreča usodna za njegovo nadaljnje življenje

Jan Kovačič Planet TV
Le kaj bi bilo, če se osebnemu trenerju Janu Kovačič, ki smo ga spoznali v šovu The Biggest Loser, to ne bi zgodilo ...

Jan Kovačič se je za vadbo navdušil po nesreči, ki jo je imel v osmem razredu osnovne šole. Z rolerji je drsel po ograji in tako nesrečno padel, da si je zlomil levi komolec. "Poškodba je bila kar huda, ker sem imel izpah komolca in dvojni zlom. 
Posledic na srečo nimam. Imel sem res dobro rehabilitacijo. Bila je dolga, ampak sem se res trudil, da bi si povsem povrnil gibljivost v komolcu, tako da danes ne čutim posledic, ki bi me pri čemerkoli omejevale,"
 je za Žurnal24 povedal Jan, ki je imel dobrega fizioterapevta, ki mu je predstavil tudi pomen vadbe. 

Gibanje pa ni le Janova služba, ampak njegovo življenje. "Gibanje mi res ogromno pomeni, saj ne mine dan, da ne bi bil športno aktiven. Glede na to, da sem odraščal tik ob gozdu, sem večino časa preživel v naravi in tudi sedaj skušam prosti čas ter tudi treninge s strankami (predvsem pomladi in poleti) izvajati v naravi," pravi postavni temnolasec, ki med svojim prostim časom najraje pleza, teče, se v kajaku bori z brzicami reke Soče in plava. 

Slava ni prinesla večjih sprememb

Jana je širša Slovenija spoznala kot trenerja v šovu The Biggest Loser Slovenija. Se je s slavo njegovo življenje obrnilo na glavo? "Spremenilo se bistveno ni nič, že prej sem imel kar veliko dela s trenerstvom, sodelujem z različnimi podjetji in skrbim za njihove zaposlene, razvil pa sem tudi svoj koncept vadbe. Mogoče je sedaj malce več povpraševanja po mojem delu, z gotovostjo pa lahko rečem, da sem se v tem šovu veliko naučil. To je bila res edinstvena izkušnja in lepo je videti vse te spremembe, ki jih doživljajo posamezniki. Kakšnih negativnih učinkov prepoznavnosti pa nisem opazil. Morda le to, da sem bolj aktiven in da imam zaradi tega manj časa za svoje najbližje." Jan septembra odpira »butični studio« Reset studio, saj želi pri doseganju ciljev pomagati širši množici. 

Bi sodeloval tudi pri tretji sezoni omenjenega šova? "Glede na to, da sta za nami že dve res uspešni sezoni in da sem spoznal ogromno čudovitih ljudi, bi sodeloval tudi v tretji. Je pa res, da se še ne ve, kdaj bo, če sploh bo."

Komentarjev 2
  • porko2 15:25 08.julij 2018.

    Kaj kdo to spoh gleda po TV?