Magazin > VIP
5910 ogledov

Jana Morelj kljub bolečinam opravila izziv

jana morelj
1/7
Denis Avdić je svojim sovoditeljem dal prav posebno nalogo. Jana Morelj, Anja Ramšak in Miha Deželak morajo vsak na svoj način poskrbeti za to, da bo čim več ljudi izvedelo, da 28-urni dobrodelni maraton Radia1.

Tokrat je bila na vrsti Jana. Odločila se je za pogumni in adrenalinski podvig – plezanje na 360 metrov visok dimnik, ki stoji v Trbovljah. To je najvišja zgradba v Sloveniji, najvišji dimnik v Evropi in in 7. najvišji dimnik na svetu. In vse to je storila za dober namen.
 
"Mislim, da bo letošnji maraton naš največji izziv doslej, to bo najbolj naporen maraton. Klima je taka, kot je…imamo ukrepe, omejitve. Ljudje so siti vsega, hkrati so pa stiske še večje. Treba je razbit to negativnost, težko bo, ampak mi to zmoremo. Slovenci znamo stopiti skupaj, ko je to potrebno, in pomagati soljudem," je dejala Jana, ki je po opravljenem podvigu čutila močno zadovoljstvo.
 
"Občutki, ko plezaš, so nori, ko so pod tabo stvari in ljudje vse manjši in manjši. Vmes pridejo bolečine, utrujenost, ampak greš dalje, ker veš, zakaj to počneš - za dober namen. Ko pa enkrat premagaš tega »hudiča«, se ti zdi, da lahko premagaš vse. Res nepozabna izkušnja. Hvala alpinistoma Milanu Romihu in Boštjanu Potočniku ter Ervinu Renku iz HSE – Energetske družba Trbovlje, ki so nam omogočili varen vzpon!" je zaključila Jana, ki že komaj čaka 22. in 23. december, ko bodo s celotno Slovenijo lahko pošiljali SMS-e POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919 in tako pomagali socialno šibkim družinam.

Komentarjev 1
  • izy 08:45 11.december 2020.

    Cela Slovenija zaprta, nekateri pa lahko plezajo na dimnik?!? Ne samo prosit za denar, pojdite ga zaslužit v kakšno tovarno in iz tega kaj boste naredili plačajte prispevek za dobrodelne namene.