Magazin > VIP
486 ogledov

Janezu Bratovžu ob hčerkinem slovesu ni bilo lahko

Hiša Štekar
1/8
Ana Fetih
Nino Bratovž, hči vrhunskega chefa Janeza Bratovža, je ljubezen odpeljala v Goriška Brda, kjer v že uveljavljeni Hiši Štekar piše oziroma kuha svojo novo zgodbo.

Ljubezen med Nino Bratovž in Juretom Štekarjem, glavnim akterjem šova Ljubezen na seniku, ni obrodila sadov le v obliki 10-mesečnega sinčka Filipa, temveč je Nina pri Štekarjevih začela tudi novo poslovno pot. "Zadnje dve leti prinašam neko novo sliko in si želim, da ta star način predstavimo na nov način. Z majem bomo odprti od četrtka do nedelje in ponujali kosila ter večerje. S taščo bova aktivni tako v kuhinji kot v strežbi, saj si želimo predstaviti raznoliko kulinariko, v kateri se meša vpliv Furlanije, Avsto-Ogrske, Mediterana in Slovenije. Na primer, goveji jezik z luštrekom, njoki s šparglji, sirkova mineštra, počasi kuhana goveja lička in sladice, po katerih sem znana. Želim si, da bi ljudje razumeli naš način in da bi k nam prišlo še več gostov," pravi Nina, ki odkrito priznava, da očetu Janezu Bratovžu ni bilo najlažje, ko je zapustila njegovo restavracijo JB, ki velja za eno najboljših pri nas: "Ne bom lagala, JB mi je dal veliko predispozicije, znanja in poznanstev. Tega ne bom tajila in za to sem zelo hvaležna. Sedaj, ko sem sama starš, vem, kako je spustiti otroka od sebe in verjamem, da očetu ni najlaže. Mi pa ogromno pomeni, da mi stoji ob strani, nam pomaga, mi je vedno v oporo z nasveti in to je največ, kar mi lahko da. Vem pa, da imam jaz svojo pot in on svojo."

Nina pa se odlično razume tudi s taščo Anuško in tastom Romanom, o katerih pove: "Res je, moj tast in tašča sta zlata vredna, razumemo logiko drug drugega in se dopolnjujemo." Roman Štekar je prve goste v Brda sicer pripeljal že pred tridesetimi leti, danes pa je Hiša Štekar, ki slovi po sanjskem razgledu, gostoljubnosti in vrhunski domači kulinariki in kapljici, že močno zasidrana v srca domačih in tujih gostov.

Kot Nina iz Usodnega vina

Kot someljejka tretje stopnje strast do žlahtne kapljice goji tudi Nina, ki sicer prisega na hišno penino in vino Emilio. Še posebno se veseli sorte cabernet franc, ki so jo zasadili ob rojstvu sinčka in kjer bo prste pri izdelavi vmes imela tudi sama. Ko smo jo pohecali, da v bistvu živi življenje Nine iz Usodnega vina, se je nasmejala in povedala: "Lahko bi se reklo, čeprav nimam tako turboletnega življenje in ne preživim toliko časa v laboratoriju, saj je pri nas vino živo. Sem pa zato veliko časa v svojem laboratoriju, v kuhinji. Želim si, da bi bilo čez deset let pri nas še dvakrat toliko gostov, ki bi okušali moje jedi in bili zadovoljni."

Njihov gost je tudi Plestenjak

Stalni gost Hiše Štekar je tudi Jan Plastenjak, ki pravi, da se premalo zavedamo lepot, ki jih imamo pred nosom. "Celo album smo tukaj snemali in s fanti iz benda preživeli nepozabne tri teden. Že ta razgled je inspiracija. Zelo pogosto pridem v Brda, pa tudi na Kras, v Prlekijo, Prekmurje in naša obala … Veliko ljudi ne ve za te kotičke. Hodijo ven in sploh ne vedo, kako lepe kraje imamo doma. Sem sem že pripeljal tudi kakšno punco, saj je marsikatera navajena hoditi v tujino in so presenečene, kako lepo je tudi pri nas. Kar se tega tiče sem kar patriot," nam je zaupal.

Komentarjev 2
  • malonaokoli 07:32 19.april 2016.

    vsekakor čestitam mladi družini in želim še veliko uspehov tako zasebno kot poslovno !Ponosen sem, ko slišim in vidim, da še obstajajo mentalno zdrave družine z vizijo in srečo !

  • EhJa 18:28 18.april 2016.

    Plastenjak :D