Magazin > VIP
111 ogledov

Jani Pavec se je opravičil

Bo šla mala Sara po očkovih stopinjah? (Foto: Jure Makovec/mediaspeed) Žurnal24 main
Glasbenik Jani Pavec se je opravičil za neprimeren zapis, ki ga je objavil na družabnem omrežju.

Konec tedna je Jani Pavec, vodja zasedbe Atomik Harmonik, na svojem profilu na Facebooku zapisal "Preveč čefurjev se je razpaslo". Ker pa so se usule kritike, se je za napisane besede kmalu opravičil in jih pojasnil z novim zapisom, ki se glasi takole: "Grozno, kako mediji izkoriščajo negativne zadeve. Celo leto 2013 sem objavljal same pozitivne 'poste', ko pa objavim nekaj negativnega, pa iz tega naredijo celo senzacijo. Osebno prav nič nimam proti priseljencem, imam ogromno dobrih prijateljev med njimi, ki spoštujejo slovensko besedo in kulturo, moti pa me to, da nekdo živi v Sloveniji že več desetletij in v javnosti ne uporablja slovenskega jezika in me v trgovinah celo nagovarjajo v tujem jeziku. Se opravičujem, če sem koga osebno užalil."

Pavca smo poskušali priklicati in ga povprašati, kaj konkretno ga je zmotilo, da se je odločil za tak zapis, vendar se na naš klic ni oglasil.

Je pa opravičilo in pojasnilo všečkalo na desetine uporabnikov, pod zapisom pa se je pojavilo ogromno komentarjev. Med drugim je v Pavčev bran stopil glasbenik Tone Košmrlj, ki je zapisal, da naj bi tisti, ki živimo v Sloveniji, poskušali govoriti slovensko, saj je slovenščina naš uradni jezik. "In to je edino, kar imamo. Če izgubimo še to, se bomo lahko preimenovali v Frkbrkvenija, al pa v Drkmrkveniija No, če sem v Nemčiji, se trudim govoriti nemško, sej tam tako govorijo. Prav tako v Londonu ali v New Yorku angleško. In tudi če grem v naše bivše bratske republike, se 'matram' s hrvaščino ali srbščino ali karkol' že imajo tam dol ..." Raper Zlatan Čordić pa je komentiral na kratko: "Strpnost je lepa čednost."

Komentarjev 14
  • Frida Car 19:23 07.januar 2014.

    Se popolnoma strinjam z Janijevo izjavo .Ne vem pa zakaj bi se moral komu opravičit. Povedal je samo to kar bi moralo biti vsem samoumevno.

  • zztop 17:50 07.januar 2014.

    Komu se je to on opravičil?

  • Amo Ammo 16:31 07.januar 2014.

    Ti in tvoja slovenščina!? " KOJI"????? ti je k...