Magazin > VIP
29 ogledov

Jani želi pozitivno šokirati

Gostilna išče šefa POP-TV-2
Tako kot je kuharski mojster Jani Jugovic svojevrsten, takšna bo tudi njegova kuharska knjiga.

Jani Jugovic, ki je lani tekmoval v šovu Gostilna išče šefa, sedaj pa s Tejo Perjet ustvarjata v svoji kuhinji, se je odločil napisati kuharsko knjigo. Zamisel o tem je imel sicer že dlje časa, pravi pa, da bo knjiga izhaja iz njega samega. Kdaj točno bo izšla, še ne ve. "Nisem si dal roka, ker knjiga izhaja iz mene. Pišem jo sam in tudi sam bom poskrbel za večji del stvari, tako da nimam roka s strani kakšnih podjetij. Ko bo, bo, ne bom prehiteval stvari. Recimo, da bo izšla nekje do poletja, lahko pa se tudi zavleče," je povedal.

Knjiga ne bo splošna kuharska knjiga, temveč bodo v njej recepti, ki jih bo sestavil čisto sam. "Vse sestavine se bo dalo kupiti v Sloveniji, mogoče kakšno v točni določeni trgovini. Recepti bodo dokaj zahtevni. V njej bo nekaj hladnih in toplih predjedi, nekaj juh, glavnih jedi in nekaj sladic, kar bo dejansko pethodni menu, saj si lahko sam sestaviš jedi. Vsi recepti in fotografije bodo avtorski, dizajn za knjigo bo drugačen," pravi Jani, ki mu knjiga predstavlja nek izziv ter dodaja, da ne bo izhajal iz svojih že obstoječih receptov, ki jih ima cel kup, temveč bodo v knjigi zasnovani čisto na novo.

Naslova zanjo še ne ve, je pa razkril, da se delovni naslov glasi Odf***na kuhinja. "Smernica pri kuhanju je zame biti drzen in drugačen in s krožnikom pozitivno šokirati. Moja kuhinja nima meja, ne grem po trendih, ne izhajam iz tistega, kar učijo v gostinskih šolah. Zame je krožnik nepopisan list in nanj rišeš kot umetnik. Tu ni omejitev pri dodajanju sladkega, kislega in podobno. Če stvar funkcionira, je to to, še veliko boljše pa je, če se tega spomniš prvi," še pove.

Komentarjev 2
  • erikkk 18:01 16.november 2013.

    To je sam reklama da bi se neka knjiga prodajala ..vseeno imam rajši strokovne recepte ... tak da kupec tega ne bom

  • lukaz 15:10 16.november 2013.

    Dam si odneste že tega Janija, Žrnalovci.Briga nas, kaj so dogaja v letošnjem šovu, kaj šele o poražencih prejšnjih šovov.V Sloveniji se vsak dan rodi 5 kvazi medijskih zvezd in vi pišete prou o vsaki.